Gadafijev sin je živ: Saif el-Islam izveden pred sud

Izvor: NaDlanu.com, 02.Maj.2013, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijev sin je živ: Saif el-Islam izveden pred sud

Saif el-Islam, sin ubijenog libijskog lidera Muamera Gadafija, pojavio se na sudu u gradu Zintanu, gde se nalazi otkako je uhapšen u novembru 2011. godine. Saif al-Islam je s osmehom rekao novinarima u sudnici da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Međunarodni krivični sud (MKS) traži Saifa el-Islama, nekadašnjeg najverovatnijeg Gadafijevog naslednika, zbog optužbi za ratne zločine.Međutim, on se pojavio na sudu zbog informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koje je dao advokatu tog suda koje bi mogle ugroziti nacionalnu bezbednost. On se jedini od 13 optuženika pojavio na sudu u vezi s tim optužbama.Suđenje je odgođeno do 13. septembra jer je predmet odbrane nepotpun.Advokat MKS, Australijanka Melinda Tejlor, i sama je pritvorena na tri sedmice nakon sastanka na kojem je Saif el Islam optužen da je predao dokumente i informacije osetljive prirode.Tejlor je rekla da je sama činjenica da je i ona pritvorena dokaz da Saif el Islam ne može imati pravedno suđenje u Libiji i da bi trebalo da mu se sudi u Hagu.Optužnica za ratne zločine protiv Saifa el Islama još nije podignuta u Libiji, a državni tužilac je rekao da je slučaj u fazi pripreme i da će ubrzo biti iznesen pred sud.Izvor: Kurir
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.