Gadafi bombardovao skladište goriva u Misrati

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2011, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi bombardovao skladište goriva u Misrati

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija granatirale su danas glavno skladište goriva u Misrati i pojačale operacije u tom gradu koji je već dva meseca pod opsadom.

U bombardovanom skladištu bile su veće količine benzina i nafte za automobile, kamione, brodove i generatore za struju. Zbog toga su, prema rečima očevidaca, pojedine bolnice i delovi grada već bez struje, prenosi agencija AP.

Rezervoari >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su izgoreli, a u napadu nije bilo povređenih. Napad na skladište nafte uticaće na smanjenje zaliha, ali kako navodi AP, pobunjenici su deo goriva na vreme premestili na druge lokacije, strahujući upravo da bi moglo da dođe do napada na tankove.

Stanovnici Misrate kažu da Gadafi želi da ih ponizi i natera da se predaju, ali dodaju da predaja za njih nije opcija. Misrata je već nekoliko sedmica glavno poprište borbi libijske vojske i protivnika režima Moamera Gadafija. Taj grad je jedino uporište pobunjenika na zapadu Libije, dok su ostali krajevi tog dela

zemlje pod kontrolom Gadafijevih snaga.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.