Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đentiloni u Tunisu razgovarao o migrantima i terorizmu

Italijanski premijer Paolo Đentiloni se danas sastao sa državnim vrhom Tunisa da bi razgovarali o terorizmu, migracijama i efektima haotične situacije u Libiji koja utiče na obe zemlje.

Djentiloni se sastao sa tunižanskim predsednikom Bedži Saidom Esebsijem i premijerom Jusefom Šahedom.

On je novinarima rekao da je Tunisu, koji se bori sa ekstremistima Islamske države, neophodno više pomoći iz Evrope.

"Ključno je da se smanje regionalne razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i socijalne nejednakosti u Tunisu", naveo je Djentiloni, dodavši da ti problemi podstiču migracije u Italiju i utiču na borbu protiv terorizma.

Prema njegovim rečima, sporazum o obuzdavanju ilegalnih migracija potpisan pre šest godina ponovo deluje i priliv migranata je smanjen. Prema tom sporazumu, Italija može poslati Tunižane natrag,
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.