Žrtve nasilja dobile novo utočište u Leskovcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtve nasilja dobile novo utočište u Leskovcu

Žene i deca žrtve nasilja iz Jablaničkog okruga od danas u Leskovcu imaju novu sigurnu kuću u čiju adaptaciju i opremanje je uloženo 4,5 miliona dinara.

"Prema našim saznanjima, ovo je je najlepše uređena i najbezbednija sigurna kuća u Srbiji", rekla je na konferenciji za novinare Vera Ratković iz Centra za socijalni rad u Leskovcu.

U tom centru 11 godina postoji utočište za žrtve nasilja. Centar je ranije koristio iznajmljene stanove, a novo trajno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << utočište se nalazi preko puta sedišta Policijske uprave u Leskovcu.

"Smatrali smo da nema potrebe da krijemo lokaciju sigurne kuće jer su sva naša utočišta, uglavnom, bila otkrivena. Ovo je mala sredina i informacije brzo putuju. Takođe, procenjujemo da će njeni stanari biti bezbedni zbog blizine policije, a i sama kuća je obezbeđena video nadzorom", kazao je gradonačlenik Leskovca Goran Cvetanović.

Leskovačka lokalna smaouprava je uložila 3,5 miliona dinara u adaptaciju kuće, a 16 donatora je opremilo nameštajem i električnim uređjama, u vrednosti od milion dinara. U kući će u isto vreme moći da boravi od osam do 12 žena i dece, na period od tri meseca.

Za 11 godina kroz utošište u Leskovcu prošlo je više od 300 žena i dece.

U prvih šest meseci ove godine sklonište je potražilo pet žena, a u toku dana u novu sigurnu kuću useliće se tri žrtve nasilja u porodici.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.