Izvor: JUGpress.com, 08.Apr.2023, 22:09

„Zdravlje“ srušilo lidera, izboren opstanak, a možda i nije

LESKOVAC

U pretposlednjem, 29. kolu AdmiralBet Prve košarkaške lige, „Zdravlje“ je na svom terenu pobedilo ekipu „Zlatibora“ iz Čajetine, lidera na tabeli, rezultatom 87:78 (26:20 20:16 16:19 25:23). Ovom pobedom Leskovački tim sigurno neće biti na jednoj od poslednje dve pozicije, a koje vode u niži rang. Međutim, da li će ovu ligu napustiti još jedan klub zavisi od raspleta u ABA ligi. Ukoliko tamo ispadne „Borac“ iz Čačka, a na njegovo mesto se ne plasira >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << klub iz Srbije, ispašće još jedan klub iz AdmiralBet Prve košarkaške lige.

U poslednjoj utakmici sezone pred svojom publikom, iako oslabljeni neigranjem Džordana i Stojanovića, košarkaši „Zdravlja“ su od prvog momenta krenuli rešeni da osvoje bodove koji im znače opstanak. Na tri minuta pre kraja Prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost (21:10), ali na prvu pauzu se otišlo sa 26:20. U drugoj četvrtini gosti brzo stižu na korak do izjednačenja, ali i „Zdravlje“ ne posustaje, već ponovo stiče dvocifrenu prednost (42:30, 17. minut). Na odmor se odlazi sa 46:36. U trećoj četvrtini „Zlatibor“ ponovo polako hvata rezultatski priključak (54:53 u 28. minutu), ali „Zdravlje“ ponovo se rezultatski odlepljuje i u poslednji period se kreće sa 62:55. Domaći tim jednostavno nije dozvolio nikakvo iznenađenje, u 34. minutu je prednosti iznosnila 15 poena (74:59). Do kraja gosti su pokušavali da dostignu prednost, ali Leskovčani to jednostavno nisu dozvolili – 87:78.

Za ekipu „Zdravlja“ su igrali: Džordan, Stojković, Gavrilović, Morgan 26 (7 skokova), Radivojević, Stamenković 9, Stajić, Škundrić 13 (5 skokova), Jovanović 6 (9 skokova), Jović 11, (5 skokova, 4 asistencije), Stojanović, Blekvel 22 (5 asistenija).

U poslednjem, 30. kolu, „Zdravlje“ gostuje u Kraljevu, gde će igrati sa ekipom „Sloge“. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Košarka

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.