ZAVRŠEN LIFFE: Ivan Ikić dobitnik Grand prix „Živojin Žika Pavlović“

Izvor: juGmedia, 14.Sep.2014, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN LIFFE: Ivan Ikić dobitnik Grand prix „Živojin Žika Pavlović“

LESKOVAC – Na završnoj večeri VII internacionalnog festivala filmske režije „LIFFE u Leskovcu uručene su nagrade žirija za najuspešnija rediteljska i glumačka ostvarenja.

Glavna nagrada – grand prix „Živojin Žika Pavlović“ dodeljena je Ivanu Ikiću za režiju filma „Varvari“. Pored plakete njemu je pripala i novčana nagrada od dve hiljade evra koju dodeljuje Filmska laboratorija „Sinhro“ iz Beča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Druga nagrada pripala je Slobodanu Skerliću za film „Top je bio vreo“ a treća slovenačkom reditelju Roku Bičeku za film „Razredni neprijatelj“ koji je u Sloveniji proglašen za najgledaniji film svih vremena.

Žiri u kome su bili glumica Radmila Živković i reditelji Stole Popov i Miloš Radivojević nagradio je „Zlatnim lešnikom“ Anitu Mančić za najbolju žensku ulogu u filmu „Top je bio vreo“ i Igora Samobora za najbolju mušku ulogu u filmu „Razredni neprijatelj.

Dodeljene su i dve specijalne festivalske nagrade za jedinstven, poetski, vizuelni i hrabar rediteljski postupak Mini Đukić, rediteljki filma „Neposlušni“ i Nikoli Vukčeviću za film „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“.

Nažalost, od sedam dobitnika festivalskih nagrada ceremoniji dodele priznanja na završnoj večeri festivala u Leskovačkom kulturnom centru prisustvovalo je tek njih četvoro što je donekle umanjilo uobičajeni festivalski glamur koji prati ovakve događaje.

Nije bilo čak ni Ivana Ikića, dobitnika glavne festivalske nagrade koju je, u njegovo ime, primio Dragan von Petrović, montažer filma.

Umetnički direktor LIFFE-a Darko Bajić zahvalio je publici na vernosti fimu i kazao da ne želi da proglasi ovogodišnji leskovački filmski festival završenim već da otvori naredni koji će biti održan sledeće godine. Ovaj jedinstveni festival filmske režije podržali su Ministarstvo kulture i Grad Leskovac uz pokroviteljstvo kompanije „Zdravlje Actavis“.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobitnici Vesne na 17. FSF-u

Izvor: SEEcult.org, 14.Sep.2014

Najboljim celovečernjim filmom 17. Festivala slovenačkog filma u Portorožu proglašen je angažovani dokumentarac “Boj za” Siniše Gačića o protestima ispred ljubljanske Berze, a po nekoliko nagrada Vesna dobili su i filmovi “Put za raj” i “Drvo”, dok je najboljom manjinskom koprodukcijom...

Nastavak na SEEcult.org...

Siniša Dimitrijević slika portrete za laureate LIFFE

Izvor: juGmedia, 14.Sep.2014

LESKOVAC – Siniša Dimtrijević iz Leskovca svakog laureata nagrade „Žika Pavlović“ daruje slikom na platnu, portretom dobitnika prestižne filmske nagrade LIFFE...Glumac Dragan Nikolić bio je iznenađen kada mu je posle svečanog uručivanje priznanja za afirmaciju srpskog filma u svetu, poklonjen...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.