Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Watson kupuje Actavis Grupu za 4.25 milijardi eura

U saopštenju koje u celini možete pročitati na sajtu Medija centra Leskovac, se navodi:
Kao rezultat ovog spajanja, Watson će postati treća najveća generička kompanija na globalnom nivou sa očekivanim obrtom kapitala u 2012. godini od približno 8 milijardi dolara. Actavis, koji je kao samostalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << kompanija bio izuzetno pozicioniran i beležio solidan proizvodni rast, komercijalno je prisutan u više od 40 zemalja i tržišta, sa preko 1,000 proizvoda na globalnom nivou. Actavis ima oko 300 projekata u razvojnoj fazi i u 2011. godini proizveo je više of 22 milijarde pojedinačnih farmaceutskih doza. Širom sveta, Actavis ima više od 10 000 zaposlenih a u 2011. godini beležio je prihod od približno 2.5 milijarde dolara.
"Kupovina Actavis-a rezultiraće kreiranjem treće najveće generičke kompanije na globalnom nivou, kompletirajući ekspanziju Watson kompanije kao globalne generičke kompanije. Actavis umnogome doprinosi našoj komercijalnoj poziciji na globalnom nivou i podrazumeva komplementarni obim proizvoda i mogućnosti u SAD," rekao je Pol M. Bisaro, predsednik i izvršni direktor Watson-a.
"U jednoj ovako obimnoj transakciji u komercijalnom smislu, mi smo više nego dvostruko uvećali međunarodnu prisutnost i ojačali našu komercijalnu poziciju u nekima od ključnih, već utemeljenih tržišta Evrope kao i rastućim tržištima, uključujući centralnu i istočnu Evropu i Rusiju ", Bisaro je nastavio. "Transakcija ostvaruje Watson-ov strateški cilj širenja poslovanja i diversifikaciju u istinski globalnu kompaniju. Kada se transakcija završi, oko 40% naših prihoda od generičkih proizvoda doći će sa tržišta izvan SAD."
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.