Visoke novčane kazne za švrljanje po spomenicima

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoke novčane kazne za švrljanje po spomenicima

LESKOVAC – Svako lice koje ošteti, uprlja ili uništi bilo koji spomenik u Leskovcu biće novčano kažnjeno u iznosu od 25.000 do 75.0000 dinara.

Ukoliko neko samoinicijativno odluči da podigne spomenik na javnoj površini ili ukloni već postojeći može biti novčano kažnjen i do miliona dinara.

Ovu odluku doneli su leskovački odbornici na poslednjem skuopštinskom zasedanju, koja je stupila na snagu. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

„Građani su dužni da čuvaju spomenike i da se prema njima odnose sa dužnom pažnjom. Spomenici se ne smeju prljati, oštetiti ili uništitavati”, navodi se u odluci o podizanju i održavanju spomenika i spomen-obeležja na teritoriji grada Leskovca.

Lokalna samouprava je ranijih godina u nekoliko navrata organizovala sa „Komunalcem” čišćenje javnih spomen obeležja u gradu koje su oštetili vandali.

Inače, održavanje spomenika i prostora oko spomenika vrše nadležna javna preduzeća.

Mere konzervatorsko- restauratorske zaštite spomenika sprovode se na osnovu uslova koje utvrđuje Zavod za zaštitu spoemnika kulture Niš.

Odbornici su nadzor nad primenom ove Odluke poverili Gradskoj upravi za društvene delatnosti, a poslove inspekcijskog nadzora Komunalnoj inspekciji i komunalnoj policiji.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.