Veteran Milenković: Otfikario sam prst da privučem pažnju Srbije

Izvor: juGmedia, 13.Jan.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veteran Milenković: Otfikario sam prst da privučem pažnju Srbije

LESKOVAC/VLASOTONCE/VALJEVO – Otfikario sam sebi prst sekirom da privučem pažnju medija i vlasti na naš štrajk glađu, kaže za Jugmediu ratni vetrean iz Vlasotinca Nebojša Milenković  (57).

Milenković je juče poslepodne isekao svoj prst u prostorijama Saveza udruženja boraca Srbije gde 12 ratnih veterana peti dan štrajkuje glađu zahtevajući bolji položaj u društvu i prijem kod čelnika države >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Srbije.

„Učinio sam ovo i zbog svih boraca Srbije i zbog svog nezaposlenog sina, učesnika rata na Kosovu i borca sa Košara“, priča Milenković koga u leskovačkom kraju znaju pod nadimkom Praporak.

On je veteran iz dva rata, rata na Kosovu i rata u Hrvatskoj.

„Država nas godinama obmanjuje, kao da ne postojimo za nju. Novinari nas više i ne primećuju. Na ovaj korak sam se spremio još kod kuće. Znao sam da će tek onda da nas shvate ozbiljno“, objašnjava Milenković, koji je u 57. godini dobio svoj prvi posao u vlasotinačkom preduzeću „Komunalac“.

Štrajkači traže da svi borci Srbije dobiju zdravstvene knjižice, donošenje zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, zapošljavanje dece vojnih invalida i boraca poginulih, te isplatu ratnih dnevica.

„Ima najava da će nas sutra obići prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, pod uslovom da više ne bude ovakvih ispada“, kaže predsednik Saveza udruženja boraca Dušan Nikolić iz Leskovca.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.