Izvor: JUGpress.com, 06.Apr.2020, 17:46

VESELINOVIĆ : Zašto je profit Jure jači od države?

BEOGRAD-LESKOVAC

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju državu i njene nadležne organe da odmah postupe u skladu sa zakonom i zabrane rad južnokorejskoj kompaniji Jura u Leskovcu da obavlja delatnost u bilo kom obimu do daljeg, budući da je tom leskovačkom pogonu potvrđen jedan slučaj kovida 19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u izolaciju.

Šta još treba da se desi da ova strana kompanija poznata po šikani radnika i zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sindikalnog delovanja shvati da je u Srbiji gost, i da Ustav Srbije i njeni zakoni važe i za nju.

Uošte ne razumemo današnji potez gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da održava sastanke sa rukovodstvom Jure na kojima se dogovara koliko će radnika raditi na 5.000 metara kvadratnih, kada je propisano da nema okupljanja više od dve osobe.

Kao predsednik Republičke sindikalne organizacije koristim priliku da otvoreno pitam predsednika radne grupe za pandemiju, gospodina dr Predraga Kona, od kada je to gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović postao nadležan za epidemiološku situaciju, ko mu je dao ovlašćenje da pregovara sa poslovodstvom Jure o načinu proizvodnje i ko će snositi odgovornost ako se Leskovac pretvori u novi Lugano?

Predsednika države i premijerku pitam, hoćete li nam zbog pohlepe za profitom jedne strane firme, koja je očigledno jača od države koju predstavljate, uvesti 24-časovni policijski čas na teritoriji čitave Srbije i vikati na radnike kako su neodgovorni, jer su radili protiv svoje volje u istoj prostoriji? navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik ovog sindikata Željko Veselinović.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.