VELIKI PLANOVI Internacionalna saradnja leskovačkog i temišvarskog Narodnog teatra

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI PLANOVI Internacionalna saradnja leskovačkog i temišvarskog Narodnog teatra

LESKOVAC – Leskovačko Narodno pozorište je u pregovorima da na daske koje život znače u ovoj sezoni postavi „Srpsku dramu“ Siniše Kovačevića i to, ni manje ni više, u koprodukciji sa rumunskim Narodnim teatrom.

Po rečima direktora Stanislava Grujića, reč je o velikom projektu „za koji ima nade“ i u njemu će učestvovati i Narodno pozorište iz Lazarevca.

Naša publika zaslužuje tako velike i skupe predstave, a i dugo nismo imali međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << saradnju. Samo da uskladimo sve termine sa Rumunima,  jer njihova pozorišna sezona još uvek nije počela, i tada ću moći da vam kažem detaljnije informacije o projektu kome se veoma radujem. Ovo je jako važno za nas jer ćemo sarađivati sa pozorišnim i kulturnim gigantom čiji je status jednak Srpskom narodnom pozorištu u Beogradu„, ističe Grujić

Sezona u Narodnom pozorištu u Leskovcu počeće u oktobru premijerom dečje predstave „Potraga za blagom“.

Naša deca to zaslužuju, a i navikli smo ih da dolaze svake nedelje u našu kuću i u terminu od 12 časova gledaju svoje omiljene junake na ovoj bini„, kaže direktor.

Leskovački ljubitelji teatra na repertoaru u novoj sezoni videće i sve predstave koje su i prošle pozorišne sezone bile na repertoaru, a nastaviće se i tradicija gostovanja poznatih beogradskih komada.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.