Uključen digitalni rentgen u Domu zdravlja

Izvor: juGmedia, 13.Mar.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uključen digitalni rentgen u Domu zdravlja

LESKOVAC  – U Domu zdravlja danas je počeo da se koristi najsavremeniji digitalni rentgen aparat čiju je kupovinu omogućila Evropska unija, preko EU Progresa, sa 90 i lokalna samouprava sa 10 hiljada evra.

Time je zamenjen stari i dotrajali rentgen, kupljen pre 33 godine, najsavremenijim digitalnim rentgenom kakvih ima samo dva u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
„Njegovim korišćenjem omogućiće se brža i pouzdanija dijagnostika, neuporedivo veća zaštita lekara i pacijenata od zračenja i velika ušteda s obzirom na to da se ne koriste filmovi i skupe hemikalije za razvijanje snimaka. Samo po tom osnovu dnevna ušteda biće između 150 i 200 evra. Moguća je nadogradnja aparata paketima za razne dijagnostičke procedure kao što su mamografija, angigrafija i neke hirurške intervencije, rekla je Dr Brankica Milutinović-Stanković.

Dnevno će na ovom rentgenu moći da se obavi do deset snimanja a pacijenti će snimke dobijati na diskovima ili će biti slati mejlovima njihovim izabranim lekarima ili specijalistima kod kojih se leče.

Direktor doma zdravlja u Leskovcu Slaviša Božić najavio je zamenu svih starih analognih aparata digitalnim što će značajno poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga i saopštio da je ova ustanova od Ministarstva zdravlja dobila novi „Fiat punto“ koji će se koristiti za zbrinjavanje takozvanih palijativnih bolesnika.

Svečanosti u Domu zdravlja prisustvovali su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS-a u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine.

(kraj)bdi/ena

#scca, #scca_preview{ background-color: #F3F3F7; color: #707070; font-size: 12px; padding: 10px; border: 1px solid #DEDEE3; } Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Administratorima juGmedia portala se možete obratiti ovde.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.