Uhvaćeni krijumčari migranata kod Niša i Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeni krijumčari migranata kod Niša i Leskovca

U okolini Niša i Leskovca vojska i policija su, u jučerašnjoj zajedničkoj akciji, uhvatili 2 krijumčara koja su kroz Srbiji pokušala da prevedu 30 migranata.

U akciji kod Niša, u "opelovom" kombiju koga je vozio muškarac iz Preševa, pronašli su 25 migranata, dok su kod Leskovca uhvatili Vranjanca koji je pešice vodio grupu od 5 ljudi.

Osobe koje su pokušale da prokrijumčare mirgante su predate okružnim javnim tužiocima. Preporuka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vlade je da im se odmah odredi pritvor u trajanju od 30 dana, ali sve zavisi od sudija – kaže potrparol Vojske Jovan Krivokapić.

Ovo je, dodaje, jedna od 15 akcija koje su sproveli od 22. jula. Tada su formirane zajedničke jedinice Vojske i lokalnih policijskih uprava. Od tada je na teritoriji zemlje uhvaćeno 28 krijumčara i više od 3.100 mirganata koji su pokušali ilegalno da pređu državnu granicu.

Najviše je migranata iz Avganistana, zatim Sirije i Pakistana ali ih ima i iz Maroka i drugih zemalja – dodaje Krivokapić.

Njih su, u zajedničkim akcijama koje nastavljaju i ubuduće, pronalazali i hvatali na teritoriji južne i istočne Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.