Uhapšen vlasnik „Mitić“ prevoza zbog utaje poreza

Izvor: juGmedia, 15.Sep.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik „Mitić“ prevoza zbog utaje poreza

Leskovački policajci uhapsili su četrdesettrogodišnjeg Gorana Mitića, zastupnika Auto-moto udruženja „Sinhro-R“ iz Leskovca, vlasnika i odgovorno lice preduzeća „Mitić prevoz“, zbog sumnje da je utajio porez u iznosu od preko 2,5 miliona dinara.

On se sumnjiči da je, u svojstvu zastupnika pomenutog Auto-moto udruženja,  krajem decembra 2016. godine izvršio prijem donacije u vidu autobusa „setra“ za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koji je po Zakonu o donacijama i humanitarnoj pomoći bio oslobođen plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina.

Pomenuti autobus je zatim preregistrovao na preduzeće „Mitić prevoz“ i koristio za vršenje delatnosti, a sve u nameri da „Mitić prevoz“ izbegne plaćanje carine i drugih uvoznih dažbina,  čime je  oštetio budžet Srbije za iznos od 2.627.355 dinara”, navodi se u policijskom saopštenju.

Goranu Mitiću je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Posted by Mitić Prevoz DOO on Недеља, 24. јун 2018.

„Mitić” prevozu iz Bratmilovca Leskovac je poverio pojedine prigradske lininje, tako da on iz Bratmilovca putnike prevozi upravo do ovog sela i to 16 puta dnevno. Kreće se od leskovačke bolnice, do pošte, nastavlja do Modne kuće, Tekstilne škole, „Resorta”, „OMW” benzinske pumpe, do naselja Ančiki i Bratmilovca.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Uhapšen zbog falsifikovanja službenih isprava

Izvor: juGmedia, 15.Sep.2018

Odgovorno lice Odseka za održavanje premera i katastra nepokretnosti u Nišu, pedesetsedmogodišnji P.R. iz ovog grada, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave...On se sumnjiči da je kao odgovorno lice na osnovu zahteva...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.