U tri grada na jugu 87 novoobolelih od kovida

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 12:46

U tri grada na jugu 87 novoobolelih od kovida

Smanjuje se broj pozitivnih na kovid u Jablaničkom okrugu, pokazuju zvanični podaci leskovačkog Zavoda za javno zdravlje. Od pristiglih 248 rezultata, pozitivnih je 12, od toga 5 iz Leskovca. U Nišu je dnevni broj novoobolelih sličan kao i prethodnih dana, registrovano je 47 pozitivnih, a u vranjskoj kovid ambulanti je prethodnog dana registrovano njih 35.

Kada je reč o ostalim opštinama Jablaničkog okruga, 3 osobe iz Vlasotinca imaju pozitivni nalaz na kovid, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2 iz Lebana i 2 iz Bojnika.

Među novozaraženima je četvoro zaposlenih, dvoje nezaposlenih, pet penzionera i jedan poljoprivrednik - saopštavaju iz Zavoda.

U dve kovid ambulante niškog Doma zdravlja, na testiranje se javilo 627 pacijenata, od toga 168 prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid.

Testirano je 282 pacijenta, od čega je pozitivno 47 - navode iz Doma zdravlja.

Tokom prethodnog dana, u vranjskoj kovid ambulanti obavljeno je 200 pregleda, od kojih 86 prvih, a antigenskim testovima je ustanovljeno da je od 93 testirana, 35 pozitivnih.

Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

Na bolničkom lečenju u kovid objektima Zdravstvenog centra u Vranju je 101 pacijent, a 93 pozitivna na virus.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.