Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2020, 09:27

U subotu počinje fudbalska jesen

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-TRGOVIŠTE-KNJAŽEVAC

Iz dobro znanih razloga, posle odigrana dva prolećna prvenstvena kola, zbog pandemije korona virusa, a po Odluci nadležnih fudbalskih organa Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije sva fudbalska prvenstva koja su bila pod patronatom FSRIS prekinuta su sredinom marta.

Fudbalska jesen na fudbalskim terenima Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije započeće >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovog vikenda koji je pred nama, tačnije u subotu i nedelju, 15.i 16.avgusta. U međuvremenu nadležni organi FSRIS imali su puno posla i obaveza da u složenom bezbednosno zdravstvenom vremenu izvrše pripremu i organizaciju takmičenja na srpskoligaškom “Istoku” i četiri zone, kao i u pojedinim ligama mlađih kategorija.

SRPSKA LIGA “ISTOK”

Svakog vikenda u okviru Srpske lige “Istok” na programu će, ove jeseni, biti po deset prvenstvenih utakmica, umesto osam kako je bilo u ranijem periodu, jer odlukom nadležnog organa FSRIS, došlo je do proširenja lige i u borbi za bodove učestvovaće ove jeseni 20 ekipa. Ovaj broj svakako je iznuđen, zbog svega onoga što se dešavalo od marta kada je došlo do prekida prvenstva, zbog opasnosti po zdravlje svih učesnika na fudbalskim terenima gde bi se organizovale i odigravale prvenstveni mečevi. Kalendarom takmičenja je predviđen završetak jesenje sezone odigravanjem 19.kola 28. i 29.novembra, dok će na programu biti tri vanredna kola (3.kolo – 26. avgust), (7.kolo – 16.septembar) i (11.kolo – 7.oktobar).

Propozicijama za takmičenje za prvenstvo Srpske lige za takmičarsku sezonu 2020/2021. godinu, u delu “OBNAVLjANjE LIGA”, članom 78. propisano je:

Po završetku takmičenja Srpske fudbalske lige sezone 2020/2021. obnavljanje liga vrši se na sledeći način:U Prvu ligu Srbije ulaze 2 (dva) pobednika “baraža” između prvaka Srpskih liga “Beograd”, “Vojvodina”, “Zapad” i “Istok”.Iz lige “ISTOK” ispada 7 (sedam) najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige “Istok”, odnosno 8 (osam) najslabije plasiranih i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz “baraž” ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije.U Srpsku ligu “Istok” ulaze prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga “Istok”, “Zapad”, “Jug” i “Centar”.

OBAVEZNE MERE ZAŠTITE

Fudbalski sport i fudbalski klubovi, kao i svi učesnici fudbalskih događanja, u ovom, ne baš srećnom vremenu, po zdravlje ljudi, zbog opasnosti od pandemije korone virusa, našli su se u veoma nezgodnoj i specifičnoj situaciji da moraju da vode posebno računa za sve učesnike fudbalske igre. U obavezi su svi klubovi da poštuju odluke i preporuke nadležnih državnih i fudbalskih organa koje su propisane a imaju za cilj bezbednosno zdravstvenu bezbednost svih učesnika fudbalske igre koji se po prirodi posla i obaveza nalaze za vreme odigravanja utakmice u objektima stadiona. Tako će biti obavezna dezinfikacija svih klupskih prostorija gde borave fudbaleri i sudijska ekipa, kako pre tako i na poluvremenu utakmice, a i sve lopte sa kojima će se igrati utakmica biće podvrgnute dezinfikaciji. Predstavnici klubova su obavezi da pre utakmice delegatu meča dostave spisak od deset ljudi – navijača kluba koji će sa tribina posmatrati utakmicu. Broj igrača i trenera i ostalih članova stručnog štaba, kao i rezervnih igrača, regulisan je članom 18.Propozicija takmičenja za prvenstvo Srpske lige za takmičarsku sezonu 2020/2021.godinu. Sva lica koja se nalaze na klupi za rezervne igrače u obavezi su da nose maske.Apelujem na sve učesnike fudbalskih događanja da poštuju propisane mere i da se u skladu sa njim i ponašaju, jer fudbalska igra je, uistinu, fudbalska zabava mnogobrojnim navijačima, ali svi, mi, moramo shvatiti ozbiljnost trenutka i vremena u kome živimo i radimo, a naročito u kakvim se zdravstveno bezbednosnim vremenima igraju fudbalske utakmice,- podseća Dušan Milić, komesar za takmičenje na srpskoligaškom “Istoku”, koji je na ovoj dužnosti već duže vreme i sa puno takta i uspeha obavlja svoj zadatak, i dodaje:

-Želim svim učesnicima fudbalskog prvenstva srpskoligaškog “Istoka” dobre sportske rezultate, a naročito želim da ovaj jesenji deo protekne u okvirima sportskog fer pleja, a pre svega da ne bude nikakvih zdravstvenih problema ni kod jednog učesnika ovojesenjih fudbalskih događanja u Srpskoj ligi “Istok” – poručuje Milić.

Parovi 1.kola:

U subotu 15.avgusta od 17 časova, sastaju se:

Mrštane: Moravac Orion – Vlasina (Vlasotince)

Vladičin Han: SFK Morava – Župa (Aleksandrovac)

Prokuplje: OFK Topličanin – Radan (Lebane)

Niš: OFK Sinđelić – Kablovi (Zaječar)

Prahovo: Dunav – Trstenik PPT (Trstenik)

Zaječar: Timok 1919 – Pčinja (Trgovište)

U nedelju 16. avgusta od 11 časova, igraju:

Niš: Car Konstantin – Župa (Aleksandrovac)

Paraćin: SFS Borac – Mladost (Medoševac)

Svilajnac: Radnički – Jedinstvo (Paraćin)

Popovac: Budućnost – Timočanin (Knjaževac) – od 17 časova

Voljom žreba već na startu jesenjeg dela prvenstva u Mrštanu domaći Moravac Orion ugostiće komšijsku Vlasinu iz Vlasotinca i to je svakako derbi ovog prvog kola. Vlasotinčani u novo prvenstvo ulaze sa pobedničkim ambicijama i željom da u ovoj godini, u kojoj obeležavaju 100-godišnjicu od postojanja, dođu i do prvog trijumfa koji bi u kasnijem delu prvenstva trasirao put ka najvišem cilju, a to je prelazak u društvo prvoligaških ekipa fudbalske Srbije.

Jedina utakmica u nedelju popodne igra se u Popovcu gde će snage odmeriti domaća Budućnost i Timočanin iz Knjaževca. To su dve ekipe koje će se, po mnogima, boriti za sam vrh tabele, jer su uspele da se ozbiljno pojačaju, što najbolje govori o ambicijama ova dva kluba.

Na slici: Dušan Milić, komesar za takmičenje

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.