U leskovački Dom zdravlja sutra stiže novi savremeni rendgen

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 17:08

U leskovački Dom zdravlja sutra stiže novi savremeni rendgen

U Dom zdravlja u Leskovcu sutra stiže novi digitalni rendgen aparat. Prethodni rendgen koji je korišćen u prethodne tri decenije konačno će biti rashodovan.

Novi rendgen aparat obezbeđen je zahvaljujući sredstvima RFZO, prenosi resetka.rs.

Novi sistem digitalizacije rendgena omogućava da sve što snimi ostaje u jednoj digitalnoj formi koja se može čuvati i pogledati na drugom aparatu. Takođe snimci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se mogu osim čuvanja, rezati na CD kako bi dali pacijentu.

I treće, neće se više razvijati filmovi na starinski način u komorama, što je zahtevalo ne samo vreme već i materijal koji je trebalo nabavljati.

Sada će se digitalni zapisi direktno slati radiolozima i ovakav zapis ostaje u evidenciji i može se pogledati kada god za to bude potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.