Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2023, 21:11

U derbiju prvenstva u Mrštanu: Piroćanancima slađi deo kolača

LESKOVAC-VRANJE

U 23.kolu srpskoligaškog ,,Istoka” megdan su u Mrštanu podelile dve trenutno prvoplasirane ekipe GFK Dubočice i pirotskog Radničkog.

Nije bio ovo običan susret prvih komšija, već meč koji je za leskovačkog srpskoligaša bio više od običnog duela, jer bi momci trenera Dejana Čelara pobedom iskoračili tri boda više u odnosu na Piroćance.

Sama važnost krajnjeg ishoda ovog dvoboja kao da je bila psihološki teret za fudbalere obe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ekipe, a pogotovu za domaće fudbalere. U prvom delu prvenstva u jesenjoj sezoni fudbaleri Radničkog su na svom terenu slavili pobedu od 2:1 i to je bila i određena prednost za Piroćance.

Zbog toga su fudbaleri GFK Dubočice imali imperativ pobede, jer u slučaju da obe ekipe na kraju šampionata imaju isti broj bodova, šampionska titula po čl. 58 Propozicija takmičenja predviđa da se plasman na dodatnoj pomoćnoj tabeli utvrđuje za dva kluba tako da se u obzir uzima broj dobijenih bodova u međusobnom duelu između tih klubova. I zato pobeda fudbalera Radničkog jesenas na svom terenu sada dobija još više na vrednosti i značaju. Baš zbog toga slađi deo kolača otišao je u ruke fudbalera Pirotskog srpskoligaša.

Tribine Sportskog centra u Mrštanu bile su prepune fudbalskih znatiželjnika, i to najvećim delom navijača domaće ekipe, koji su tokom čitavog meča zdušno bodrili svoje fudbalere. A na terenu fudbalera obe ekipe igrali su čvrsto, sama igra nije bila nešto lepa i sadržajna. Treneri obe ekipe postavili su tako igru da su više vodili računa o odbrani svog gola, što je bio i razlog da nije bilo puno prilika na obe strane za postizanje pogotka. Taktika gostujuće ekipe bila je da se zatvori i onemogući kapiten domaćina Dušan Savić, koji je stalno bio pod prismotrom čvrste odbrane Radničkog koji su ga uvek udvajali i nisu mu dozvolili nijednog trenutka da bude u prilici da šansu pretvori u pogodak.

U 16.minutu fudbaleri Radničkog radovali su se pogotku za svoje vođstvo od 1:0 kada je desnom stranom protutnjao Petrov i uputio potom loptu na početku šesnaesterca gde se našao Adžibabu koji je preciznim udarcem u sam ćošak gola domaćina pogodio mrežu nemoćnog golmana domaćina Stankovića.

Na početku drugog dela igre, tačnije u 53.minutu Predrag Đorđević je, posle centaršuta glavom, savladao golmana Markovića za što se kasnije ispostavilo konačnih 1:1. Pokušali su domaći igrači posle toga da stignu do novog pogotka, ali čvrsta odbrana gostiju odolela je

svim tim napadima fudbalera Dubočice.

Kad se sve sabere, po mnogima, nijedna ekipa nije zavredela pobedu i nerešen ishod je možda i najpravedniji ishod ovog neobično važnog duela za obe ekipe. I da su fudbaleri Dubočice rešili ovu utakmicu u svoju korist niko im ne bi garantovo da je prvo mesto obezbeđeno. I zato je sigurno a to je da će do kraja prvenstvene trke biti puno neizvesnosti. I do šampionske titule se stiže samo dobrim igrama i pobedama, bilo kući ili na gostujućim terenima.

Preko 2.000 gledalaca videlo je samo dva pogotka, dva crvena kartona M. Milić iz Dubočice i Dojkić iz Radničkog u 87.minutu.

Bez obzira na sam ishod meča za svaku pohvalu je organizacija utakmice, koju je organizovao domaćin uz prisustvo velikog borja pripadnika policije tako da nije bilo nikakvih incidenata. Jedino u završnici susreta na teren je bila ubačena jedna dimna petarda koju su redari odmah izneli van terena za igru.

GFK DUBOČICA – RADNIČKI 1:1 (0:1)

SRC ,,Orion” – Mrštane

Sudija: Aleksandar Vukadinović iz Niša

Pomoćnici: Nemanja Todorović i Miloš Mitić

Žuti kartoni:

GFK Dubočica: Ljubenović, Vasić, trener Dejan Čelar i predstavnik kluba Dejan Cenić.

Radnički: Stojanov, Kostić-Milutinovićtrener Lazarević, pomoćni trener Mančić.

Crveni kartoni: M. Milić (GFK Dubočica) i Dojkić (Radnički) u 87.minutu.

GFK Dubočica: Stanković, P.Đorđević (Paunović), Ljubenović (M.Đorđević), Savić, Stojev (Vasić), M.Milić, Petrović, I. Milić, Jovančić, Momčilović, Radosavljević.

Radnički: Marković, Stojanov, A. Petrović, Petrov, Dojkić, Ristov (Colić), Kostić-Milutinović, Adžibaba, Kamenović (Mančić), Vojinović, Nikolić (N.Petrović). (kraj) VS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Novi neuspeh Vlasine

Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2023, 21:00

VLASOTINCE-LESKOVAC..Posle odigranog 23.kola situacija se još više zakompikovala kada je u pitanju borba za prvo mesto. U drugi deo prolećne sezone pravo na kiks nemaju fudbaleri leskovačkog srpskoligaša i pirotskog Radničkog...I dok će se ove dve ekipe boriti za najviši plasman u isto vreme...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.