U PUPS-u ne znaju koja penzionerska prava štite

Izvor: juGmedia, 10.Feb.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PUPS-u ne znaju koja penzionerska prava štite

LESKOVAC – Članovi Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), osnovane „iz nužde radi zaštite najugoroženijih“, nisu danas znali da kažu koja su to prava penzionera zaštitili proteklih godina.

Šta više, s ponosom su istakli na konferenciji za medije da su podržali smanjenje penzija većih od 25.000 dinara.

„Moto naše partije i Milana i pokojnog Jovana Krkobabića, svojevremeno je bio da penzije prate rast plata u javnom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sektoru. Ali, s obzirom na finansijsku situaciju u državi, naša partija je podržala ekonomski deo Vlade u cilju stabilizacije budžeta. Onog trenutka kada se bude stabilizovalo stanje, mi ćemo raditi na tome da se to umanjenje koriguje“, kazao je Milun Dinić, potredsednik GrO PUPS i potredsednik gradske skupštine.

Mandat nije vraćen?

Bratislav Zdravković još nije PUPS-u vratio mandat gradskog većnika, iako je na konfereciji SNS tvrdio da jeste.

Na pitanje Jugmedie šta je PUPS uopšte učinio za poboljšanje položaja penzionera, osim što su rukovodioci stranke dobili javne funkcije, nije bilo odgovora.

„Imamo tri od 75 odbornika u Skupštini grada. Koliko smo odbornika dobili, tolika nam je i snaga. Zato se upravo borimo da na teritoriji grada, gde ima preko 30.000 penzionera, da naši penzioneri shvate da na sledećim izborima glasaju za svoju partiju koja je formirana iz nužde, da zaštiti prava penzionera“, kazao je Dinić, koji je posle svakog odgovora dobijao aplauze.

Konferencija je inače sazvana kako bi se predstavilo stanje i aktivnosti PUPS u Leskovcu, ali i da se upozna javnost sa „pojavom nekih induvidualnih i ličnih neslaganja pojedinaca sa politikom“ stranke.

„Da se slabi ne boje silnika“

Pročitana je Povelja PUPS-a u kojoj stoji da je jedno od načela da se „najbolje živi gde se slab ne boji silnika“. PUPS-ovci nisu imali odgovor ni na pitanje da li se u Srbiji slabi ne boje silnika.

S tim u vezi rečeno je da prelazak člana GrO Bratislava Zdravkovića u SNS nije uzdramao stranku i nije poremetio odnose u vladajućoj koaliciji, gde su oni i dalje „odlični“.

Saopšteno je da taj odbor broji više od 6000 članova, te da je za mesec dana učlanjeno 1.027 novih članova, među kojima ima i onih u radnom odnosu i mladih.

„U toku je akcija jedan na jedan, koju je pokrenula centrala stranke, a to znači da je svaki naš član u obavezi da učlani još jednog svog rođaka ili prijatelja i da ih povede do glasačkog mesta“, istakao je Dinić, rekavši da će odluka o predizbornim koalicijama biti doneta na nivou same stranke.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Penzija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.