U Narodnom pozorištu intervenisala policija

Izvor: juGmedia, 24.Okt.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Narodnom pozorištu intervenisala policija

LESKOVAC – Policija je intervenisala danas u upravi Narodnog pozorišta u Leskovcu po prijavi radnika na određeno vreme Dragana Kocića, koji tvrdi da ga je direktor te kulturne ustanove fizički napao.

U pozorištu kažu da su zgranuti takvim postupkom Kocića, koji je optužbe ponovio i na konferenciji za novinare.

 „Direktor me je napao zato što sam, pretpostavljam, držao ruke u džepovima. Vikao je na mene, fizički nasrnuo na mene, dva puta me odgurnuo, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << glavom sam udario u oglasnu tablu u hodniku pozorišta“, ispričao je Kocić, koji je tvrdio da doživljava i psihička maltretiranja.

 Vršilac dužnosti direktora pozorišta Stanislav Grujić negirao je Kocićeve optužbe.

 „To nema nikakve veze sa istinom. To je provokacija i diskreditacija mog imena i prezimena. Moj mozak ne može da registruje ovakvu vrstu ponašanja. Apsolutno nije tačno da sam imao bilo kakav fizički kontakt sa Kocićem“, kazao je  Grujić, koji je na tu funkciju izabran pre nekoliko nedelja.

 Kocić je pomoćni radnik u pozorištu, angažovan na šest meseci, do decembra ove godine. Tvrdi da se napad dogodio na očigled nekoliko radnika pozorišta, koje je u policiji naveo kao svedoke.

 Međutim, ti svedoci su rekli novinarima da direktor nije ni pipnuo Kocića.

„Direktor je tražio da se pristojno ponaša dok razgovora s njim, ali on nije hteo. Nije ga pipunuo, pričaju portir Ivan Mitrović i organizatorka Nataša Marjanović.

Kocić tvrdi da ga od udarca u orman boli glava i da će zatražiti lekarsko uverenje, a Grujić da razmišlja o privtanoj tužbi zbog nanošenje ljage.

Incident se dogodio oko devet sati, kada je direktor pokušao da razgovara s Kocićem na temu nepoštovanja radne discipline.

Dve strane različito vide pozadinu incidenta.

Kocić, koji je zadužen za rad na biletari i za snimanje audio i video materijala, kao i distribuciju propagandnog materijala, tvdi da od direktora nije dobijao zaduženja i da se ciljano pratio samo njegov rad.

 Direktor, kao i neki od zaposlenih pak vele da je Kocić kasnio i bez odobrenja izlazio iz upravne zgrade.

 (Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Tuča u leskovačkom pozorištu

Izvor: OkRadio.rs, 24.Okt.2013

Policija je intervenisala u upravi Narodnog pozorišta u Leskovcu jer je radnik na određeno vreme Dragan Kocić prijavio da ga je direktor te kulturne ustanove fizički napao, u četvrtak oko 9 ujutru. Kocić tvrdi da ga je direktor napao zato što je držao ruke u džepovima. On dodaje da je direktor...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.