Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2020, 15:33

U Leskovcu zaraženo ukupno 76 osoba

LESKOVAC

Svih devet novoobolelih od korona virusa su radnici leskovačkih zdravstvenih ustanova, osmoro obolelih su lekari, medicinski radnici i vozači Doma zdravlja jedna osoba je uposlenik bolnice, rečeno je danas na press konferenciji.

„Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno je 76 slučajeva obolelih od zarazne bolesti COVID-19, od toga grad Leskovac >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << beleži 71 obolelog, dok Medveđa i Vlasotince imaju po dvoje a Bojnik jedno obolelo lice,” , rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Danas je rečeno i da je započeto prošireno testiranje i da ga sada , pored Zavoda za javno zdravlje obavljaju Opšta bolnica Leskovac i svi domovi zdravlja na teritoriji Jablaničkog okruga.

čekaju se rezultati za sedamdeset i dvoje testiranih.

Nastavlja se istraživanje svih kontakata sa obolelim osobama i raste broj lica stavljenih pod zdravstveni nadzor, te u Jablaničkom okrugu taj broj iznosi 1106 a u Leskovcu 1006. Broj lica stavljenih u kućnu izolaciju iznosi 837 za Leskovac, a 1017 za teritoriju čitavog okruga. Broj lica koja su zbog kontakta sa obolelima u Juri stavljena pod zdravstveni nadzor je 350, dok je zbog jednog obolelog u Aptivu broj stavljenih pod zdravstveni nadzor 81 lice. Aptiv ne radi, a u Juri radi oko 50 po smeni radnika.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svih devet novozaraženih u Leskovcu su zdravstveni radnici

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2020

Leskovačka Opšta bolnica postaje Covid bolnica za dva okruga na krajnjem jugu Srbije. U Jablaničkom okrugu ukupno obolelo 76 osoba, a čekaju se rezultati za još 72 uzorka LESKOVAC – Nakon što su stručnjaci analizirali epidemiološku situaciju na jugu Srbije obavešten sam...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.