Izvor: JUGpress.com, 11.Jun.2020, 21:58

U Leskovcu skupljeno 58 jedinica krvi

LESKOVAC

Da su akcije dobrovoljnog davalaštva u Leskovcu uvek više nego uspešne, potvrdilo se više puta, posebno u vreme vanrednog stanja. I danas je u prostorijama Crvenog krsta bilo mnogo davalaca, pa je ekipa niške Transfuzije u banku krvi odavde ponela 58 jedinica ove dragocene tečnosti.

Za nepuna dva sata krv je dalo više od 3o Leskovčana, pa je ekipa niškog Zavoda jedva postizala da evidentira >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i pregleda sve učesnike u današnjoj akciji. Prema rečima doktora Dragana Virijevića, ovdašnje akcije su, za razliku od nekih drugih gradova i opština,  vrlo masovne. Trenutne zalihe krvi su stabilne, kaže on i dodaje:

–          TMedjutim, zdravstvene ustanove bi za nekoliko dana mogle da prošire operativne programe, odnosno da pored hitnih, počnu da rade i takozvane ”hladne” intervencije, pa će se zalihe smanjiti, odnosno potrebe za krvlju će porasti. Zbog toga je svaka kap prikupljene tečnosti, dragocena.

Marija Cvetković sa dobrovoljnim davaocima živi od rodjenja, jer svi članovi njene porodice poseduju davalačku knjižicu. Počela je kao srednjoškolac i do sada učestvovala na 11 akcija.

–          Smatram da je to vrlo važno, a meni je bilo logično da nastavim  porodičnu tradiciju. Poručujem svim  zdravim ljudima da se priključe ovoj humanoj armiji, jer moramo da mislimo na to da krv jednom može zatrebati  svakom od nas.

Na današnjoj akciji prikupljeno je 58 jedinica krvi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.