U Leskovcu počelo snimanje filma Košare

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2020, 17:59

U Leskovcu počelo snimanje filma "Košare"

Ratni film Košare, inspirisan instinitim događajima, premijerno bi trebalo da bude prikazan u prvoj polovini 2021. godine, a snimanje je počelo juče u leskovačkim kasarnama. Režiju za ovaj film potpisuje Balša Đogo, a glavne uloge tumače Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored filma, biće snimljena i serija, a glumačkoj ekipi pridružiće se i Milena Radulović, Miloš Samolov, Aleksandar Radojičić i Miloš Biković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Priča Košara prati grupu mladih srpskih vojnika koja u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije. Ubrzo, oni zapadaju u vrtlog borbe za svoju otadžbinu, ali i vlastite živote, a suočeni sa podmuklim napadima neprijateljaskih snaga i ostalim opasnostima. Foto: Grad Leskovac

Ovo je prvenac reditelja Balše Đoga, a osim u Leskovcu i okolini, snimaće se i na brojnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Film Košare govori o podvigu Vojske Srbije tokom NATO agresije. Prva klapa pala je u kasarni "Jablanica", a ekipa je zatim nastavila sa snimanjem u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Donjem Sinkovcu kod Leskovca - kažu organizatori.

Snimanje filma i serije trajtaće do početka decembra 2020. godine na mnogobrojnim lokacijama, a premijera se očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Projekat je od Filmskog centra Srbije dobio novčanu podršku u iznosu od 50 miliona dinara , a film produciraju Omega Production (producenti Nemanja Mićić i Vladan Anđelković) i Telekom Srbija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.