Izvor: JUGpress.com, 21.Jun.2023, 22:44

U LKC za uređenje prostora devet miliona dinara

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru završeni su radova na adaptaciji i uređenju jednog dela zgrade, a investicije od devet miliona dinara su obuhvatile zamenu stolarije, renoviranje toaleta, kao i uređivanje prostora u podrumu objekta, a saniran je i jedan od stubova. Ovo je bio i razlog da ovu ustanovu obiđe gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima, koji naglašava da je Leskovački kulturni centar nosilac >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kulturnog života ne samo Leskovca, nego i šireg okruženja.

„Obaveza lokalne samouprave je da joj bude partner i da joj krči put za buduća delovanja. Ovaj prostor smo dužni da zajednički oplemenjujemo, ulepšavamo, da bude sve prijatniji i sve dostojniji za veličanstvene događaje koji se u njemu odigravaju. Zgrada u kojoj se nalazimo, vila porodice Vlajčić, nekadašnja Kaloderma, za koju godinu navršiće vek postojanja, što je jedan veliki jubilej. Naša je obaveza da joj sačuvamo izvornu lepotu, a mislim da smo u tome svi zajedno uspeli, da joj ne narušimo autentičnu arhitekturu koja seća na slavnu međuratnu prošlost Leskovca, a da je pritom osavremenimo i prilagodimo savremenim htenjima današnje publike koja ima raznovrsne ukuse. Zato se svim radovima na njenom eksterijeru ili enterijeru pristupa sa najvećom pažnjom. Tako se pristupilo i zameni stolarije i adaptaciji prostora u podrumu“.

Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, kaže da su naši sugrađani i sva deca dobili novi prostor sa novim sadržajima.

„To je škola baleta i folklora, a ovde već funkcioniše škola glume i dramski studio, škola crtanja… Mi svojim sadržajem decu privlačimo u kulturni centar i približavamo im kulturu. Svake godine konkurišemo kod Ministarstva i najviše sredstava je dodeljeno festivalu Lajf po kojem smo najprepoznatljiviji i koji je postao brend Leskovca. Tu su i festival Strings, Fapor, novine su Festival poezije na dijalektu, obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a ono što nas očekuje je obeležavanje 50. likovne kolonije Vlasina.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.