Izvor: JUGpress.com, 06.Nov.2020, 18:49

Sve je spremno za manifestaciju “Muzej za 10”

LESKOVAC

U periodu od 9. do 14.novembra održaće se šesta po redu muzejska manifestacija „Muzeji za 10“, koja se održava se povodom Nacionalne nedelje muzeja, Nacionalnog dana muzeja i 16. po redu Evropske noći muzeja. Svake godine u ovu manifestaciju se uključi skoro 50 gradova u Srbiji i u njoj učestvuje više od 80 institucija kulture. Muzej neće raditi jedino u sredu 11. novembra, kada se kao neradni dan praznuje Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tema, koja je ujedno i tema Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija“. Tema podstiče jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture i naglašava osnovnu društvenu vrednost muzeja – potencijal da stvore značajna iskustva za ljude bez obzira na njihovu etničku pripadnost, pol, socioekonomsku pozadinu, nivo obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i verska uverenja.

Za vreme manifestacije „Muzeji za 10“, pored stalnih postavki, biće otvorene izložbe „Pet priča“ umetnika Milli2nd, izložba i revija radova učenika ŠOSO „11. oktobar“ pod nazivom „Iz muzejskih vitrina“, kao i veliki broj radionica za decu i odrasle.

Tokom manifestacije ulaz u sve objekte muzeja je slobodan, kao i učešće na radionicama. Muzej će biti otvoren za posetioce od 10-16 časova, a u Noći muzeja od 16-24.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Noć muzeja

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.