Sve je isto, samo je godina Nova

Izvor: JUGpress.com, 23.Dec.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je isto, samo je godina Nova

LESKOVAC

Na platou u centru grada, po tradiciji, počeo je mini leskovački novogodišnji vašar. Grad je i ove godine u prazničnom ruhu, a promrzli ljudi na tezgama pokušavaju da zarade koji dinar… Sve je isto, samo je godina nova, piše najnovniji broj Nove Naše reči.

U Preševu je potisan sporazum o saradnji lokalnih samouprava i Ministarstva za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rad, boračka i socijalna pitanja. U program jačanja socijalne infrastrukture  uključen je i grad Leskovac, tako da će za adaptaciju tri škole, Dečjeg dispanzera i Sigurne kuće, naš grad dobiti milion 657 hiljada evra, piše Nova Naša reč. Kako je proteklo popisivanje sporazuma u Preševu sa gradovima i opštinama pogođenih migrantskom krizom, izveštava najnoviji broj Nove Naše reči.

Državni sekretar Ministartsva poljoprivrede i zaštite životne sredine Željko Radošević posetio je Poljoprivrednu stručnu i savetodavnu službu u Leskovcu, predstavio planove  za razvoj poljoprivrede u narednoj godini, govorio o premijama za mleko, koje će ostati i u narednoj godini i drugim aktuelnim temama u poljoprivredi.

Na sednici Skupštine Regionalne privredne komore Leskovac bilo je reči o privrednim kretanjima u okrugu i zemlji, a u svečanom delu, tradicionalno i ove godine, dodeljene su diplome i priznanja. O tome ko su ovogodišnji dobitnici priznanja komore piše Nova Naša reč.

Na sedmoj sednici Skupštine grada, drugoj u nizu održanoj po hitnoj postupku, usvojen je budžet grada za 2017. godinu. Šta je povodom ovog važnog akta imala da kaže opozicija, o amandmanima koji su podneti i drugim temama koje su bile na dnevnom redu ovog skupštinskog zasedanja, na kome je posebna pažnja posvećena programima poslovanja „Pijace“, „Vodovoda“ i GAS-a, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč izveštava i o tome kako je protekla javna rasprava o nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Leskovca, kojom je predviđeno ukidanje dosadašnjih 11 gradskih uprava i formiranje jedinstvene Gradske uprave.

Na 15. sednici Gradskog veća usvojeni su programi poslovanja javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova u 2017. godini, o kojima će odbornici raspravljati na sednici Skupštine grada zakazanoj za 28. decembar. Odlučeno je i da se privrednom društvu „Fasisol“ da na korišćenje objekat u selu Grdelici, koji će u proizvodnju metalne galanterije uložiti pola miliona evra, i do 2021. godine sukcesivno zaposliti 103 radnika.

Nova Naša reč piše o poseti ministra odbrane Srbije Zorana Đorđevića kasarni „Vojvoda Petar Bojović“, o uspostavljanju bliže saradnje između grada Leskovca i Zavoda za javno zdravlje, o tome čemu će služiti novo vozilo koje je JKP „Komunalac“ dobio putem projektog finansiranja, i o drugim aktuelnim temama.

Dani „Nikolaja Timčenka“, po deveti put, održani su u LKC-u, a nagradu koja nosi ime velikog publiciste  dobio je Milivoje Nenin.

Ovaj broj Nove Naše reči objavljuje jubilarni, 50 nastavak feljtona „Leskovčani beogradske dijaspore“ Žarka Spasića, u kome autor rezimira i pobraja sve znamenite Leskovčane o kojima je Nova Naša reč pisala u proteklih 50 brojeva.

Iz sporta, pored ostalih dešavanja, Nova Naša reč piše o zajedničkom projektu  prekogranične saradnje čiju su realizaciju započeli opština Botevgrad i košarkaški klub „Aktavis Akademija“.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.