Sutra počinju završni ispiti osnovaca

Izvor: juGmedia, 13.Jun.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinju završni ispiti osnovaca

Učenici osmog razreda u osnovnim školama polagaće završni ispit u tri dana, 14, 15. i 16. juna, saopšteno je iz leskovačke Školske uprave.

U sva tri dana ispit će trajati od 9 do 11 časova

Prvog dana polagaće se ispit za kraj osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog tj. maternjeg jezika, u četvrtak 15. juna test iz matematike, a u petak 16. juna  kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Školska u prava u saradnji sa direktorima škola, kao predsednicima školskih upisnih komisija, obezbedila je optimalne uslove za realizaciju kako bi svako dete moglo da pokaže svoja znanja i primeni stečena iskustva. Učenici treba da radu pristupe odgovorno i pažljivo, primenjuju uputstva koja su dobili od svojih nastavnika i odeljenskih starešina, kao i ona koja će im biti data pre početka polaganja. Vremena za izradu i proveru urađenog ima dovoljno tako da očekivani rezultati rada neće izostati“, poručuje rukovodilac Školske uprave Bojana Milenković.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milenković o završnom ispitu za osmake

Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2017

Poštovani učenici, roditelji, nastavnici i direktori, Završni ispit kao..značajan korak u procesu obrazovanja i vaspitanja svakog učenika je..svojevrstan svečani čin, obratila se danas javnosti rukovodilac Školske uprave..Bojana Milenković..” On osim sertifikacione ima i selekcionu ulogu..u...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.