Stigla prva pomoć povređenim azilantima u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla prva pomoć povređenim azilantima u Leskovcu

Leskovčanin iračkog porekla Amer Juma poklonio je leskovačkoj bolnici posetljine, pidžame, peškire i voće za azilante koji su povređeni pre nekoliko dana u teškom udesu kod Leskovca.

Juma je poklonio Opštoj bolnici 50 kompleta posteljina, isto toliko pidžama i peškira i veću količinu jabuka i pomorandži namenjenih povređenim emigranatima.

Volim ovaj grad. Jako sam se potresao subinom mojih Arapa, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali i ostalih koji su bili sa njima. Čim sam čuo za ovaj slučaj, odmah sam odlučio da pomognem - kaže Juma za Južne vesti.

On je zapravo rođen u Bagdadu. U Leskovac je došao da studira Tehnološki fakultet, a po završetku školovanja oženio se Leskovčankom i odlučio da ostatak života provede u ovom gradu.

Srbija je zemlja velikog srca i to je i ovoga puta pokazano, mada nas u svetu prikazuju u drugačijem svetlu – dodaje Juma.

On je obišao nekoliko bolničkih soba i, zahvaljujući poznavanju arapskog i engleskog jezika, razgovarao sa povređenima.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević saopštio je da su šestorica lakše povređenih iz ove saobraćajne nezgode već otpuštena i predata Komesarijatu za izbeglice. On je naglasio da je u ovoj situaciji postupano po propisima koji su predviđeni za vanredne okolnosti.

Podsetimo, u saobraćajnoj nezgodi koja se pre 2 dana dogodila na Koridoru 10, kod Donjeg Krajinca, povređena je 41 osoba, a nakon zbrinjavanja u leskovačkom Urgentnom centru, četvorica su prebačeni za Beograd na dalje lečenje, a sedmorica u niški Klinički centar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.