Stari recepti juga Srbije: Punjena vešalica

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Mar.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Punjena vešalica

Danas spremamo punjenu vešalicu, a kada je ovakva kuhinja na redu.. zna se da je iz Leskovca. Malo strpljenja, laganog rada i vaša punjena vešalica oduševiće sve ukućane.

Potrebno je:

1 kg svinjskog karea bez kosti

150 g tanko rezane pancete ili neke druge slanine po ukusu

150 g sira, najbolje kvalitetnog kačkavalja

150 g kajmaka

Za prilog: >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << šampinjoni, krommir

Priprema:

Meso narezati na odreske srednje debljine, (1-1,5 cm), dobro ih istući tučkom za meso da budu što tanji i veći (ovo je bitno, jer ako su debeli, neće se lepo ispeći iznutra pošto se ne peku dugo).

Na svaki odrezak staviti malo sira, preklopiti, omotati šnitama pancete pa pržiti na malo ulja u vrelom tiganju ili na roštilju s obe strane dok ne porumene i dok panceta ne postane krckava i smeđa.

Na ostatku ulja možete popržiti šampinjone za prilog.

U vatrostalnu posudu (ili onu u kojoj ćete jelo poslužiti) uliti rastopljeni kajmak, pa po tome rasporediti pečeno meso i gljive pa do posluživanja držati na toplom.

Uz urnebes salatu, salatu od kiselog kupusa i neitostavno dobro vino, prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.