Sportska hala u Leskovcu izdata SNS-u za 65.000 dinara

Izvor: JužneVesti.com, 09.Nov.2023, 10:42

Sportska hala u Leskovcu izdata SNS-u za 65.000 dinara

Na zahtev predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke i prvog čoveka Leskovca Gorana Cvetanovića, sporstka hala "Dubočica" za potrebe predizborne kampanje izdata je za 65.000 dinara.

U zahtevu koji potpisuje gradonačelnik u ostavci Cvetanović, traže korišćenje velike dvorane SRC "Dubočica" radi održavanja predizbornog mitinga SNS-a, koji je 5. novembra okupio brojne naprednjake iz svih regiona južne Srbije i tako zvanično započeo svoju kampanju za predstojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izbore 17. decembra.

Prema računu koji je po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja dostavljen redakciji, cena zakupa bez PDV-a iznosi nešto više od 54.000 dinara.

To je gotovo tri puta manje para nego što su naprednjaci odvojili za salu niškog Narodnog pozorišta koja je izdata za 180.000 dinara za potrebe stranačkog sastanka.

Tada je, prema ugovoru, sala niškog pozorošta uzeta u zakup na period od 9 do 21 sat, a na koliko sati je je leskovački SNS zakupio halu nije poznato, jer ta informacija nije saržana ni u zahtevu stranke ni u računu, a sam ugovor nije dostavljen redakciji.Vučić sa bine pozdravio naprednjake; foto: JV/M. S.

Inače, prema zvaničnom cenovniku Sportskog centra, cena celodnevnog zakupa dvorane odgovara računu od 65.000 dinara, ali sa montiranjem bine ona iznosi 100.000 dinara, međutim kako bine jeste bilo u hali, nije poznato da li je SNS za to angažovao drugu firmu.

Znatno više para nego u Leskovcu, SNS je 2021. godine platio "Čair" znatno većeg kapaciteta, pa je cena tada iznosila 360.000 dinara.

Kako se SNS često hvali velikim brojem ljudi na svojim skupovima, tada im brojnost nije išla na ruku, s obzirom na to da se umesto, prema uguovoru, na "sastanku SNS-a" pojavi do maksimum 4.800 ljudi, Vučić se pohvalio da je na skupu bilo 6.000 simpatizera i to u vreme pandemije, kada su bila dozvoljena okupljanja do samo 500 ljudi.

Podsetimo, svoju predizbornu kampanju naprednjaci nastavljaju na jugu, pa će se tako sutra, 9. novembra, okupiti u Pirotu u sportsku hali "Kej".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.