Smenjen predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović

Izvor: juGmedia, 24.Apr.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović

LESKOVAC – Višegodišnji predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović smenjen je danas s te funkcije na incijativu Socijalističke partije Srbije, koju je napustio pre nekoliko mesci i osnovao Udreženje Liga za Leskovca.

Za Stefanovićevu smenu je na tajnom glasanju bilo 47, a 11 odbornika je glasalo protiv smene.

Odbornica Slađana Mladenović rekla je, obrazlažući predlog za smenu, da se Stefanoviću ništa konkretno ne zamera, ali da nema više podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << bivše stranke.

Stefanović je s druge strane optužio vrh SPS-a za bojkot interesa Leskovčana.

„Miloševiću sam govrio da se Srbija ne završava kod Niša, a Iivici Dačiću da Srbija nije do Kragujeca“, kazao je.

Pao je u memilost, rekao je, zbog ukazivanja na beogradizaciju Srbije, ali i zbog insistiranja da se preispita privatizacija fabrike lekova „Zdravlje“ i da atoput na Koridoru 10 ne zaobilazi varošicu Predejane kod Leskovca.

Ko je doveo Falke, Juru i Džinsi?

„Za dolazak fabrike Falke u Leskovac zaslužan je bivši premijer Srbije Mirko Cvetković, za Juru bivši predsednik Srbije Boris Tadić, a za dolazak Džinsi lično bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, kazao je Živojin Stefanović.

„Od tada traje moja golgota, od tada Leskovac mojoj bivšoj stranci služi samo za prikupljanje glasova kako oni u Beogradu ne bi izgubili fotelje“.

Sve je, rekao je, dao partiji koja ga se odriče, što bi razumeo da je loše radio, da je bio nemoralan ili da se obogatio.

„Zbog SPS-a su mi zapalili i kuću, a Ivica Dačić, koji je bio perjanica te politike, potpisuje Briselski sporazum, dok se ja kao tvrdo krilo šaljem kod Miloševića. Biću smenjen, ali ću se vratiti, a vi ostajete da bi ste otišli“, poručio je doskorašnjim saborcima.

Tvrdi da mu je prošle nedelje ponuđeno povlačenje inicijative za razrešenje i mandat narodnog poslanika ukoliko novoosnovano udruženje pripoji SPS-u, ali da je takvu ponudu odbio.

Podsetio je da su protiv njega pre dve i po godine podnete dve krivične prijave zbog potpisivanja aneksa ugovora za letnje održavanje puteva bez odluke Skupštine i da se te prijave koriste kao politički pritisak.

„Kad god sam podigao glas, zvali su me na saslušanje.Verujem da ću već u ponedeljak ponovo da budem pozvan u tužilaštvo. Spreman sam da idem u zatvor, ali mnogi će otići sa mnom. U Leskovcu je pravilo – ako ne budeš smenjen ili uhapšen, kao da nisi živ. Iza tog aneksa ostalo je 36 kilometara asfaltiranih ulica i puteva. Ako me optuže, naručiću buldožer i sve te ulice iskopati“, rekao je.

Živojin Stefanović (72) je 40 godina u politici, poslednjih sedam godina na funkciji predsednika lokalne skupštine. Smena s mesta predsednika skupštine ne znači, rekao je, i kraj njegove političke karijere. „Računajte da ću na narednim lokalnim izborima pobediti SPS“, poručio je.

Za novog predsednika Skupštine Leskovca predložen je diplomirani tehnolog u penziji Dušan Cvetković Lešnjak kadar SPS-a. U toku je rasprava o tom predlogu.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS PROTIV BIVŠEG ČLANA Smenjen predsednik Skupštine Leskovca

Izvor: Blic, 24.Apr.2015

Višegodišnji predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović smenjen je danas s te funkcije na incijativu Socijalističke partije Srbije, koju je napustio pre nekoliko mesci i osnovao Udruženje Liga za Leskovca...Za smenjivanje Stefanovićeva je u tajnom glasanju bio 61 odbornik, a 11 je bilo...

Nastavak na Blic...

Smenjen predsednik SO Leskovac

Izvor: OkRadio.rs, 24.Apr.2015

Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović smenjen je sednici lokalnog parlamenta na predlog socijalista. Stefanović je bio jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije (SPS) koju je napustio pre nekoliko mesci i osnovao Udruženje Liga za Leskovca. Stefanovićevu smenu, od ukupno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.