Škola „Josif Kostić“ dobila novo dvorište

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola „Josif Kostić“ dobila novo dvorište

LESKOVAC – Učenici Osnovne Škole „Josif Kostić“ u centru Leskovca dobili su danas uređenije školsko dvorište u čije je asfaltiranje i izgradnju kanalizacione mreže utrošeno 4,5 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Tim povodom učenici su izveli performans na kome su predstavili svoju školu, a predstavnici lokalne samouprave zasadili su nekoliko stabala lipe.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << poželeo je đacima srećno i veselo detinjstvo i petice u dnevniku, ocenivši da je ovo veliki dan jer je dvorište obnovljeno posle 40 godina.

On je kazao da je reč o prvoj fazi projekta „Partnerno uređenje školskog dvorišta škole Josif Kostić“, koji se realizuje preko ALER-a, a da će u drugoj fazi biti saniran i adaptiran sportski teren i izgrađen parking prostor.

Naglasio je da je ove godine izdovjeno 80 miliona dinara za slične školske projekte.

Direkotr škole Ilija Đorđević kazao je da je do pre četiri godine, kada je on preuzeo vođenje škole, „škola bila na rubu propasti“. „Pitali smo se da li ispunjavamo osnovne uslove za prihavt dece…Sve što smo imali bili su vaši osmesi“, ocenio je direktor.

U poslednje tri godine, dodao je, uloženo je 10 miliona dinara i sada škola, kazao je, ima izgled savremene škole.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INESTICIONA BOMBA: Za seoske puteve 400 miliona!

Izvor: OkRadio.rs, 07.Sep.2015

Grad Vranje finansiraće sanaciju i rekonstruciju čak 45 kilometara seoskih puteva, saopštio je u ponedeljak gradonačelnik Zoran Antić. Na potpisivanju ugovora o ovom projektu Antić je rekao da je reč o poslu vrednom oko 385 miliona dinara! Radove će izvoditi „Trace“, firma vlasnik PZP...

Nastavak na OkRadio.rs...

Sledeće Leskovačko leto u vreme Roštiljijade?

Izvor: juGmedia, 08.Sep.2015, 12:41

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović savetovao je kulturnim i turističkim radnicima da sve letnje manifestacije za sledeću godinu pripoje Roštiljijadi kako bi od lokalne samouprave dobili više sredstava...Ove godine lokalna samoprava prvi put nije finansirala najpopularniju leskovačku...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.