Sirene i crkvena zvona na Dan sećanja

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirene i crkvena zvona na Dan sećanja

TAČNO u podne sutra će se oglasiti crkvena zvona i sirena za uzbunu  u okviru obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba, radi odavanja počasti tragično stradalom srpskom narodu u akciji hrvatske vojske pod nazivom „Oluja“.

Na celoj teritoriji Republike Srbije biće aktivirane sirene za uzbunjivanje emitovanjem zvučnog signala „prestanak opasnosti“, u trajanju od šezdeset sekundi, a u isto vreme oglasiće se i crkvena zvona na Pravoslavnim hramovima.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o proglašenju dana žalosti

Izvor: Politika, 04.Avg.2015

Na osnovu člana 2, stav 3, Zakona o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije i člana 43, stav 1, Zakona o vladi, Vlada Republike Srbije je donela Odluku o proglašenju dana žalosti. Povodom tragičnog stradanja velikog broja pripadnika srpskog naroda u akciji hrvatske vojske pod...

Nastavak na Politika...

U podne sirene u čast žrtava "Oluje"

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 00:03

U sredu tačno u podne oglasiće se sirene za javno uzbunjivanje na teritoriji cele Srbije u čast stradanja srpskog naroda u akciji “Oluja”...Kako je saopštio MUP, sirene će se oglasiti u okviru obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba...Sirene će emitovati zvučni signala "prestanak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.