Sindikalno kamenje po bivšem direktoru

Izvor: juGmedia, 06.Jul.2015, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalno kamenje po bivšem direktoru

LESKOVAC – Predstavnici Samostalnog sindikata Gradske autobuske stanice (GAS) osuli su plajbu po nekadašnjem generalnom direktoru Ivanu Milovcu zato što se usudio da tuži preduzeće za svojih osam zaostalih zarada.

Saopštenje prenosimo u celosti kako bi se videla hrabrost i beskompromisnost sindikalaca:

Bivši direktor JP Gradska autobuska stanica „Leskovac“ tužio preduzeće na čijem je čelu bio >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do skora Cinizmu nikada kraja, Bivši direktor JP Gradska autobuska stanica Leskovac Ivan Milovac tužio preduzeće na čijem je ćelu bio do skora. Direktor Gradske autobuske stanice „Gas“ u Leskovcu, Ivan Milovac razrešen je dužnosti 13.09.2011 posle burne rasprave koja je vođena na sednici Skupštine grada kao nesposobni direktor. Kadrovske promene u Gas-u bile su očekivane zbog nepovoljnog stanja u tom kolektivu opterećenom brojnim trzavicama, a nedavno su radnici gotovo ceo dan blokirali stanicu zbog neisplaćenih dvomesečnih zarada. Posle imenovanje novog direktora, Ivan Milovac je faktičkim radnim odnosom (čitaj bez Ugovora o radu) postavljen na mestu Zamenika direktora za poslove finansija i računovodstva i kao epilog rada „vrsnog stručnjaka“ preduzeće dovodi do višemesečne blokade računa i neisplaćenih 8 zarada do avgusta 2014. godine da bi posle ostavke direktora Miroslava Kostića na mesto postavljen novi direktor Gojko Veličković. Kao i svaki odgovorni direktor Gojko Veličković sprovodi reorganizaiju u okviru preduzeća da bi preduzeće stalo na „noge“ i kao posledica te reogranizacije „veoma uspešan direktor a zatim zamenik direktora“ Ivan Milovac umesto da po prirodi stvari dobije otkaz i napusti preduzeće, proglašen je tehnološkim viškom i 15.06.2015. godine upućen na zavod za zapošljavanje do penzije. Za vreme vladavine Ivana Milovca u preduzeću je ostavljen pustoš, što kao dokaz ostaju tri štrajka zbog neisplaćenih plata kao i višemilionska dugovanja prema prevoznicima i radnicima, neisplaćene 8 zarade radnika, neuplaćen radni staž što za posledicu ima visemesečnu blokadu od strane poreske uprave. Moralni čovek sam dao otkaz posle ovakve „vladavine“ na čelu preduzeća koja po svojoj strukturi ne može da posluje sa gubitkom, posle proglašenja tehnološkim viškom, utužuje preduzeće koje je doveo do propasti i traži isplatu zaostalih zarada i otpremnine iako je svojim činjenem ili nečinjenjem na mestu direktora a zatim zamenika direktora, ostavio pravu pustoš u finansijama preduzeća. Iako većina radnika svesni ovakve situacije ne utužuju preduzeće za neisplaćenih 8 zarada ovakvo ponašanje čoveka u kojim je rukama bila i batina i štap, zaslužuje svaku osudu kako moralnu tako i krivičnu odgovornost. Samostalni sindikat JP „Gradska autobuska stanica“ kao zaštitnih prava radnika iznosi ovo saopštenje i traži osudu javnosti zbog cinizma gospodina bivšeg direktora Ivana Milovca.

U Leskovcu03.07.2015. godine Samostalni sindikat JP Gradska autobuska stanica Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

GAS: Sindikalci nisu pisali saopštenje

Izvor: juGmedia, 07.Jul.2015, 07:49

LESKOVAC – Sindikalna organizacija Samostalnog sindikata JP Gradska autobuska stanica (GAS) ne stoji iza dopisa upućenom medijima, koji se odnose na kritike bivšeg direktora te firme zbog tužbe za neisplaćene zarade...U dopisu s potpisom Predraga Ilića, se navodi da taj sindikat nikada nije na...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.