Šarolikim defileom završen XIII  Leskovački karneval

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Jul.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarolikim defileom završen XIII Leskovački karneval

Sinoć je defileom 32 karnevalske grupe iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, završen XIII „Leskovački karneval“.

Leskovčani i brojni posetioci su i ove godine imali priliku da uživaju u šarenilu i raznolikosti kostima učesnika Karnevala.

Žiri je za najbolju karnevalsku grupu proglasio leskovačku grupu „Metamorfoza“ i njihovu „Igru leptira“.

Titulu za najbolju masku >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ponela je grupa „Festađuni“ iz Budve, dok su najbolju koreografiju imali članovi makedonske grupe „Aladin i čarobna lampa“.

Veliku pažnju publike privukao je nastup devojaka iz „Mantock dance-a“, tzv. „Brazilki iz Novog Sada, nastup učesnika iz Šapca sa plesom „Egipćani“, kao i plesna numera „Siročići“ grupe iz Vršca.

Od početka do kraja karnevalske večeri istoj su prisustvovali članovi FECC-a, među kojima su Aleksandar Cicimov član intennacionalnog borda FECC-a, Aleksandar Vasović predsednik sinoćnog žirija, Miroljub Radivojević predsednik FECC-a za Srbiju, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, direktor TOL-a Nebojša Kocić, kao i kraljica i princeza Karnevala.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.