Izvor: JUGpress.com, 13.Dec.2023, 23:32

SRCE: Nova godina po naprednjačkom kalendaru

LESKOVAC

Poštovani sugrađani,

Do sada smo vreme računali po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, a sada imamo i treći kalendar, naprednjački.

Želimo da vas, ispred GrO Srbija Centar upitamo, kako drugačije objašnjavate novogodišnje čestitke koje pristižu na vaše kućne adrese kad im vreme nije, ili deljenje  novogodišnjih paketića koji su po prvi put u novijoj istoriji podeljeni 12. decembra?

Osim činjenice da paketiće nazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poklonom od Grada, a na dodeli sve izgleda kao da su poklon od stranke, sadržaj paketića je, takođe, po prvi put viđen u novijoj istoriji. Naime, osim keksa i lizalice, tu su se našle i vlažne maramice i štapići za uši!

Dragi sugrađani, mi jesmo lepo vaspitani i znamo da se poklonu u zube ne gleda, ali ako je poklon kupljen sredstvima iz budžeta, a budžet punite vi, onda taj poklon baš i nije poklon. Znamo da niste preterano kreativni, osim kad osmišljavate karnevale, ali štapići za uši? Pa čak i ako je od SNS-a, mnogo je.

Ako zanemarimo sadržaj paketića, ne možemo a da se ne zapitamo – čemu žurba, prijatelji? Da li ove godine Nova godina stiže 17. decembra? Da li se ove godine sve prednovogodišnje (ili predizborne) aktivnosti moraju završiti do 15. decembra?

Dragi sugrađani, ako više ne želite da se na ovaj način manipuliše vama, vašom decom, vašim dostojanstvom, ako želite da u gradu počnu da se rešavaju suštinski problemi, recite im da Nova godina ne dolazi 17. decembra. Recite im da ove godine dolazi proleće 17.-og u decembru!

Recite im to tako što ćete na glasačkom listiću za lokalne izbore zaokružiti broj 6, i broj 7 na listiću za republičke izbore. Tako što ćete glasati za listu “Živeti slobodno” – Marinika Tepić – Zdravko Ponoš, odnosno, listu “Srbija protiv nasilja”. Pošaljite im jasnu poruku da se kalendar ne može menjati onako kako oni žele, da se ne asfaltira i ne otvaraju igrališta u decembru. Pokažite da ste vlasnici svog dostojanstva, svog grada, svojih snova i svoje svetlosti, jer oni su tama!

Članovi GrO SRCE koji su juče prisustvovali završnoj konvenciji koalicije “Srbija protiv nasilja”, gde su se čule poruke slobode, mira i planova za bolji život, pozivaju vas da zajedno dočekamo proleće 17.-og u decembru, tako što ćemo zaokružiti brojeve 6 na lokalnoj i 7 na republičkoj listi! navodi se u saopštenju Srbija centar (SRCE).(kraj) saopštenje/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.