SRC „Dubočica“ pobednik na „Izađi mi na teglu“

Izvor: juGmedia, 03.Okt.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRC „Dubočica“ pobednik na „Izađi mi na teglu“

LESKOVAC – Prvo mesto i titulu najboljih ajvar-majstora ponela je danas ekipa Sportsko rekreativnog centra „Dubočica“ na takmičarskom karavanu „Izađi mi na teglu“, održanom na platou ispred hipermarketa „Rode“.

Majstori iz SRC Dubočice dobili su na poklon „Metalčevo“ posuđe i pravo da se bore za titulu najboljih u Srbiji na finalnom takmičenju 10. oktobra u Novom Sadu.

Drugo mesto pripalo je ekipi „Čili“ iz Turističke organizacije Leskovac >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << (TOL), a treće prošlogodišnjim  sveukupnim srpskim pobednicima u spravljanju ajvara – ekipi srednje škole “Svetozar Krstić Toza” iz Vučja.

Ovo takmičenje drugi put zaredom organizuje asocijacija “Bašta – mašta” iz Beograda, takmičenje  koje se sprovodi u 20 gradova u Srbiji. U Leskovcu je učestvovalo 16 takmičarskih ekipa u saradnji sa TOL-om.

“Naš cilj je da pronađemo najbolji recept za ajvar, ali i da očuvamo tradiciju jer ovaj način spremanja zimnice pod vedrim nebom je pravi način za druženje ljudi”, kaže Ljiljana Vukotić iz Beograda.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

I Vranjanci „izašli na teglu“

Izvor: juGmedia, 04.Okt.2015, 15:16

VRANJE – Nakon što je juče u Leskovcu izabran najbolji ajvar na jedinstvenom takmičenju u spremanju ajvara, danas se u toj veštini oprobava i 11 ekipa iz Vranja...11 ekipa iz Vranja, počela je jutros pripremu ajvara, naravno svaka po sopstvenom receptu, koji je strogo čuvana tajna. Zanimljivo...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.