SPS želi promenu na čelu leskovačke Skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS želi promenu na čelu leskovačke Skupštine

Leskovački socijalisti će narednih dana ozbiljno razmatrati inicijativu za smenu predsednika Skupštine Leskovca Živojina Stefanovića.

Novoizabrani predsednik Gradskog obrora SPS-a Aleksandar Đurović, gostujući na lokalnoj Televiziji Leskovac, kazao je da će o pokretanju inicijative odlučiti organ kojim predsedava.

Ja tu neću da se mešam. Kako oni odluče, ja ću poštovati njihovu odluku - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je Đurović.

Inače, Živojin Stefanović i Aleksandar Đurović do pre 2 meseca bili su najbliži partijski saradnici.

Stefanovića, koji je 17 godina predvodio leskovačke socijaliste, smenio je predsednik partije Ivica Dačić i uveo privremeni organ na čelu sa Aleksandrom Đurovićem koji je u utorak izabran za novog lidera SPS-a u ovom gradu.

Pa oni su mene najurili. Ne mogu sada da očekuju da ih podržavam ili pratim u stopu - kazao je tada Stefanović.

U međuvremenu, on je napustio socijaliste i formirao lokalno Udruženje građana “Liga socijalista za Leskovac.

Đurović kaže da je, nakon turbulentnih dešavanja u partiji, pokušao da razgovara sa Živojinom Stefanovićem, ali bezuspešno.

Ja sam insistirao da se nađemo i porazgovaramo, ali on je to odbio. Žao mi je zbog toga - kazao je Đurović u emisiji "Dileme".

Inače, Aleksandar Đurović, vlasnik privatnog obezbeđenja i jedanaestogodišnji direktor Sportsko rekreacionog centra “Dubočica” u Leskovcu jednoglasno je izglasan za novog lidera leskovačkih socijalista.

Jedan deo socijalista se nezvanično protivio njegovom izboru zbog, kako kažu, renomea “lošeg momka” koji ga prati u ovom gradu, dok Đurović kaže da se na takve priče ne obazire.

O javnim ličnostima se svašta priča. Mene je upravo Živojin Stefanović naučio da na to ne obraćam pažnju i ne dajem im na značaju. A baš me interesuje da li neko u ovom gradu može da kaže da sam nekog prevario, nešto proneverio ili nekog prebio - zaključio je Đurović.

Leskovački socijalisti u lokalnoj Skupštini imaju 5 odbornika i deo su vladajuće koalicije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.