SLUČAJ NESTALIH BEBA: U knjizi abortus, a rodila blizance

Izvor: Večernje novosti, 13.Dec.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ NESTALIH BEBA: U knjizi abortus, a rodila blizance

Princip nestanka beba u svim slučajevima bio je isti: novorođenčad su bila rođena živa, da bi kroz dan-dva naprasno preminula VIŠE roditelja koji sumnjaju da su im deca ukradena iz porodilišta podnelo je nove krivične prijave, po kojima su tužilaštvo i policija počeli da postupaju u Kragujevcu, Požarevcu, Kruševcu, Nišu, Kraljevu i Leskovcu. Ovo je, za "Novosti", potvrdio Radiša Pavlović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i član državne Komisije za utvrđivanje propusta državnih organa u slučajevima nestalih beba. - Podneto je 56 krivičnih prijava, od čega 26 u Kragujevcu, a tužilaštvo je dalo policiji nalog za postupanje. Ovde nije reč o novim slučajevima, već o ranijim, ali smo našli model kako da tužilaštvo ne odbije postupanje zbog zastarelosti - kaže Pavlović i dodaje da i roditelji i Udruženje i dalje vode svoje, paralelne istrage. Pročitajte još - KOMISIJA ZA NESTALE BEBE: Roditelji hoće "zlatni glas" On tvrdi da su došli i do prvog velikog dokaza, koji bi mogao da preokrene celu priču i rezultira hitnim nadzorom nad bolnicama i porodilištima. U pitanju su dupli protokoli porođaja u slučaju Slobodanke Milošanović iz Požarevca, koje su otkrili. Dva protokola za istu porodilju razlikuju se ne samo po brojevima, već i po tome što se vidi da je jedan prepravljan. - To je prvi konkretan dokaz da su u bolnicama rađeni dupli protokoli i da se "muljalo". U Požarevcu imamo i ženu koja je u istom porodilištu rodila blizance, a u dokumentaciji je navedeno da je imala abortus. Policijska uprava Požarevac dobila je nalog tužilaštva da ispita ovaj slučaj - tvrdi Pavlović. Kako objašnjava, nove istrage se rade u skladu sa postojećim krivičnim zakonodavstvom, koji je mogao i ranije da se primenjuje, ali nije postojala povoljna klima za to. Članovima Udruženja je cilj, kako naglašava, da dokažu da su zajedničke istrage policije i roditelja moguće i bez donošenja novog zakona, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, a protiv kog su se pobunila sva roditeljska udruženja jer nudi odštetu, a ne istinu. Pročitajte još - Savet Evrope o nestalim bebama Ukoliko se kasnije dokaže da je u pitanju organizovana otmica beba radi preprodaje, u šta roditelji nestalih mališana sumnjaju, "bebi aferom" bi moglo da se bavi i Tužilaštvo za organizovani kriminal. MODEL UVEK ISTI PRINCIP nestanka beba u svim slučajevima bio je isti: novorođenčad su bila rođena živa, da bi kroz dan-dva naprasno preminula. Roditelji nisu mogli ni da vide, a kamoli da preuzmu i sahrane telo. Rezultate obdukcije nisu dobijali, a podaci u zvaničnim dokumentima nisu se poklapali.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nove krivične prijave zbog nestalih beba, roditelji tvrde da imaju dokaz da se "muljalo"

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018

Više roditelja koji sumnjaju da su im deca ukradena iz porodilišta podnelo je nove krivične prijave, po kojima su tužilaštvo i policija počeli da postupaju u Kragujevcu, Požarevcu, Kruševcu, Nišu, Kraljevu i Leskovcu...Ovo je za "Novosti" potvrdio Radiša Pavlović, predsednik Udruženja "Za...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.