SDS prozivka zbog zagađenog vazduha u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 11.Jan.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS prozivka zbog zagađenog vazduha u Leskovcu

LESKOVAC – Zbog čega gradjani nisu pravovremeno obavešteni o visini zagadjenja vazduha, kako bi shodno tome mogli da se ponašaju i ograniče svoj boravak na otvorenom?

Ovo pitanje postavlja se danas u saopštenju Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) u Leskovcu, u kome se kritikuje lokalna vlast i istovremeno predlaže da se u centru grada postavi digitalni časovnik „koji će u svakom momentu pokazivati koncentraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << štetnih gasova u atmosferi“.

Apostrofira se načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić.

„Nonšalantno, uz blaženi osmeh, i bez imalo osećaja odgovrnosti saopštava šokantne podatke o aerozagadjenju na teritoriji našeg grada. Ona je iznela zvanične rezultate merenja po kojima je zagadjenje vazduha štetnim gasovima i česticama čadji u atmosferi u poslednja dva meseca bilo višestruko iznad maksimalno dozvoljenog“.

Postavlja se i pitanje gde se troši novac koji građani plaćaju kao ekološku taksu, ali i gde je, kako je izračunato, oko 70 miliona dinara na godišnjem nivou koji, tvrdi se, gradska toplana uštedi zbog toplog vremena i smanjene potrošnje mazuta i uglja.

„Ako već ne smanjite cenu grejanja, insistiramo da instalirate zaštitne filtere za prečišćavanje vazduha, a ne da novac građana koristite za potrebe SNS-a. Grad Leskovac zaslužuje nekorumpirane, sposobne I stručne ljude na svom čelu“, zaključuje se u saopštenju SDS-a.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.