Repertoar niškog Narodnog pozorišta za decembar

Izvor: Megafon.co, 29.Nov.2021, 19:30

Repertoar niškog Narodnog pozorišta za decembar

Repertoar Narodnog pozorišta u Nišu za decembar otvara predstava Pokojnik u četvrtak, 2. decembra, od 20 sati. U petak, 3. decembra, gostuje Narodno pozorište Leskovac sa predstavom Sećanje vode od 20 časova. U nedelju, 5. decembra, niški teatar gostuje sa predstavom Ana Karenjina u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od 20 sati. Iste večeri, u niškom Narodnom pozorištu biće održan humanitarni koncert Bojana Marovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << od osam sati uveče.
Opera Đovani B. Pergolezija Služavka i gospodarica Studentskog kulturnog centra na repertoaru je u utorak, 7. decembra, u 20 časova. Osmog decembra predstava Jedan Edip gostuje u Kraljevačkom pozorištu.
Foto – Narodno pozorište Niš U Kraljevačkom pozorištu u četvrtak, 9. decembra, gostuje Heroj nacije. Subota, 11. decembar, rezervisana je za javni čas baleta, škole baleta Elene Pilipenko u 17 sati. U nedelju, 12. decembra, od 18 sati na repertoaru je Lord of dance 2. Izvođač je Scensko-umetnički centar Duende.
U ponedeljak, 13. decembra, publika će moći da pogleda predstavu Gde smo ono stali od 20 sati. Narednog dana na repertoaru je predstava 6. oktobar (Priča o jednom letovanju) od osam sati uveče. Predstava Vlast i njena opozicija igra se u sredu, 15. decembra.
Istog dana Čudo svetog Georgija gostuje u Plevenu u Bugarskoj. U niškom Narodnom pozorištu ovaj pozorišni komad igra se narednog dana od 20 sati. Čudo svetog Georgija gostuje i u Pozorištu mladih u Novom Sadu 17. decembra od 20 časova. Za vikend, 18. i 19. decembra, ova predstava gostuje i u Aradu u Rumuniji. Opera Đovani B. Pergolezija Služavka i gospodarica, gostovanje Studentskog kulturnog centra, na repertoaru je i u petak, 17. decembra, u Nišu.
I premijera za ljubitelje pozorišta Ponedeljak, 27. decembar, zakazan je za pretpremijeru Neki to vole vruće u režiji Aleksandra Marinkovića. Premijera ovog mjuzikla u niškom teatru na repertoaru je narednog dana, u utorak, a prva repriza u sredu. U četvrtak, 30. decembra, od 19 sati publiku Narodnog pozorišta očekuje Baletski koncert baletskog studija Akademija. Iz niškog teatra napominju da su moguće izmene i dopune repertoara.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Premijera "Neki to vole vruće" za kraj godine u niškom Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2021, 12:13

Narodno pozorište u Nišu godinu završava mjuziklom Neki to vole vruće, koji će premijerno biti izveden 28. decembra od 20 sati. Osim niških i gostujućih predstava za decembar najavljuju i nastup Lord od dance 2 i javni čas baleta...Predstavu Neki to vole vruće režirao je niški glumac Aleksandar...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.