Redovi bez kraja za nove lične karte

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovi bez kraja za nove lične karte

LESKOVAC – Čekam dva sata, za to vreme pomerio sam se samo jedan stepenik, komentariše Leskovčanin koji čeka u redu za kako bi predali neophodne papire za zamenu stare novom, biometrijskom, ličnom kartom u leskovačkoj policiji.

Iza ulaznih vrata, ispred portirnice, dežurni policajac pokušava da napravi red. Na jednoj strani oni koji čekaju da preuzmi ličnu kartu ili pasoš, a gde je gužva daleko veća, na drugoj oni koji predaju dokumenta.

Za policajca pune >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ruke posla: objašnjava, upućuje, smiruje nervozu, ali se i našali. Ne prestaje da priča sa smrknutim licima.

“Gužve su svakodnevne, već dva meseca, od ranog jutra. Danas neka oseka, ne znam zbog čega”, priča jedan policajac.

Inače, u PU Leskovac kažu da mesecima upozoravaju da je poslednji rok za zamenu ličnih karata 31. decembar 2016. godine. Ne znaju da li će on biti produžen jer to zavisi od MUP-a.

U filijali Fonda za zdravstveno osiguranje, gde je takođe rok za zamenu zdravstvenih knjižica 31. decembar 2016., gužva je danas bila daleko manja nego u policiji

“Angažovali smo dodatno ljudstvo na izdavanju ličnih karata. Radi se po 12,5 sati, a subotom i nedeljom od 8 do 15 sati”, kaže Boban Zdravković, portparol leskovačke policije.

Za zamenu ličnih karata potreban je izvod iz matične knjige rođenih, uvrenje o državljanstvu i dve fotografije, ali i plaćanje takse. Postoji i takozvani službeni način izdavanja ličnih karata, odnosno, izdavanje na osnovu zahteva za osobe koje su već jednom dostavile tražena dokumenta, ali se Jugmedii javljaju Leskovčani tvrdeći da se mesecima čeka zbog navodno loše koordinacije nadležnih policijskih i gradskih matičnih službi.

Zdravković negira te trvrdnje i kaže da se čeka 15 dana. Upućuje nas na Uslužni centar grada Leskovca i mesne kancelarije, ali tamo nismo uspeli da dobijemo nadležne za izjavu.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.