Izvor: JUGpress.com, 09.Avg.2023, 10:06

Raspisan poziv za dodelu subvencija za nezaposlene

LESKOVAC

Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Leskovac i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva, navodi se u javnom pozivu.

“Subvencija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 300.000,00 dinara.

Pre uključivanja u meru Grad Leskovac i Nacionalna služba vrše proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog poziva za nezaposleno lice.

Sredstva dodeljena po osnovu subvencije za samozapošljavanje su de minimis državna pomoć.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom za dodelu subvencije za samozapošljavanje je od 07.08.2023. godine do 22.08.2023. godine, navodi se u javnom pozivu. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Raspisan konkurs za javne radove za nezaposlene osobe

Izvor: JUGpress.com, 09.Avg.2023

LESKOVAC..Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2023. godini...Program javnih radova predviđa odobravanje sredstava za angažovanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.