Radnici sprečili uklanjanje kioska iz centra Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici sprečili uklanjanje kioska iz centra Leskovca

Radnici privatne trgovinske radnje "Bolero" protestovali su danas ispred Osnovnog suda u Leskovcu, a zatim odbili da napuste jedan od 4 kioska u vlasništvu te trgovine koji su komunalni inspektori došli da uklone iz centra grada.

Inspektori su na kraju odustali od uklanjanja kioska koji je postavljen u centru grada bez ikakve dozvole, a jedan od inspektora kazao je za "Južne vesti" da će naredni put zatražiti asistenciju policije.

Novica Ristić, otac vlasnika kioska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Borivoja Ristića, kaže da je ovo drugi po redu kiosk te porodice koji vlasti uklanjanju iz centra grada i tvrdi da ima privremenu dozvolu za tu lokaciju.

Ovo je ključni kiosk od koga živi 20 zaposlenih. Uredno plaćamo poreze i doprinose “dan u dan” od čega i grad ima koristi. Uklanja se verovatno što moj sin, kao sportista, nije želeo nikome da da reket - tvrdi Ristić.

Sa druge strane, gradonačelniik Leskovca Goran Cvetanović ističe da će kiosk morati da bude pomeren sa sporne lokacije i napominje da su nedavno uklonjena još 4 kioska, među njima i kiosk Aleksandra Đurovića, dosadašnjeg koalicionog partnera iz SPS-a, preko puta Tehnološkog fakulteta.

Grad Leskovac je bio previše tolerantan sve vreme. Vlasnik “Bolera” nas je još pre 7 meseci molio da ne diramo kiosk do kraja prošle godine. Nijednog trenutka im nismo pravili nikakav problem, iako smo imali zakonsku obavezu da uklonimo kiosk. Pre desetak dana su dobili rešenje o uklanjanju objekta koji je tu nezakonito postavljen i moraće da bude pomeren - izričit je gradonačelnik.

On je, kako kaže, zapanjen tvrdnjama o navodnom reketu.

Pozivam ga da odmah prijavi reket ako ga je neko reketirao, a ako on ne prijavi, ja ću zatražiti od nadležnih organa da ispitaju njegove tvrdnje - kaže Cvetanović.

Tokom popločavanja trotoara na Bulevaru oslobođenja su u 2014. godini uklonjeni svi kisoci. Na tom mestu i na drugim lokacijama u centru predviđeni su tipski objekti, ali tek kada se uredi ceo prostor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.