Radnici „Galpresa“ brane imovinu od poreznika

Izvor: juGmedia, 07.Avg.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici „Galpresa“ brane imovinu od poreznika

LESKOVAC – Tridesetak radnika metalskog preduzeća „Galpres“ A.D. brane danas svoje mašine od plenidbe inspektora Poreske uprave, koji su pristigli sa policijom zbog duga od 635 hiljada dinara.

Reč je o višegodišnjem dugu koji se od bruto zarada izdavaja za zapošljavanje nezaposlenih građana Srbije.

„Ukoliko nam oduzmu mašine za presovanje obustaviće se lanac proizvodnje i sudbina 32-oje  zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i njihovih porodica biće neizvesna“, kaže za Jugmediu zastupnik državnog kapitala Dejan Petković.

Dug je napravljen 2004.,2005. i delom 2006. 2010 i 2011. godine.

Radnici zapravo brane državnu imovinu od države jer je posle raskida privatizacije država postala većinski vlansik „Galpresa“, gde je poslednja mašina kupljena pre 35 godina.

„Ove mašine mogu da rade samo ovde, van fabričke hale su neupotrebljive i jedino su korisne kao staro gvožđe“, objašnjava radnik Mihajlo Lazić, koji od skromne plate izdržava četvoročlanu porodicu.

„Upropašćen sam ako nam danas odnesu mašine“, jada se čovek sa 36 godina radnog staža i 56 godina života.

U „Galpresu“ se, inače, izrađuju proizvodi od žice, lanaca i opruga i vrši galvanizaciju. Ovo preduzeće pravni je naslednik nekadašnjeg „Rade Metalca“, nasatlog iz „Leminda“, i jedino je u iz te grupacije metalnih firmi koje nešto radi.

„Galpres“ duguje i više miliona dinara PDV, a Dejan Petković kaže da je firmi potreban reprogram dugova jer ima tržište i bolje posluje posle raskida privatizacije.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.