Prvi Leskovački bazar lepih rukotvorina

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2014, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Leskovački bazar lepih rukotvorina

LESKOVAC – Prvi Leskovački bazar lepih rukotvorina održaće se u nedelju, 2.februara u kafiću „Apolo“ na kome je učešće najavilo 17 izlagača iz Leskovca i Niša.

Organizatori navode da će bazar pored izložbenog biti i prodajnog karaktera a prema najavama učesnika moći će da se pazare unikatni odevni predmeti, nakit, ukrasi i još drugi dekorativni predmeti.

Slobodna umetnica Biljana Anđelković >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koja je pokrenula ovaj bazar kaže da je cilj promocija umetnika i stvaralaca ali i njihovo međusobno upoznavanje i podrška.

„Naša očekivanja su da ovakav bazar zaživi u našem gradu jer ima dosta stvaralaca lepih rukotvorina koji zaslužuju da imaju svoj prostor i mesto za okupljanje i predstavljanje ovoga što stvaraju, navela je ova umetnica koja će se i sama predstaviti sa kolekcijom nakita CicuMicu.

I pored unikatnog pečata ovi predmeti imaju gotovo simbolične cene koje se kreću od čak 100 dinara. Tako su među učesnicima:

Udruženje “Pletenice 3“

Autori su Snežana Nikolić Stanković, Snežana Vučić (dekupaž), Jasmina Đorđević (heklanje i pletenje) i Maja Gligorijević (pletenje). Autorke se bave izradom pončo-a, šalova i kapa. Pončo i šalovi su tkani na ručnom razboju, a kape šivene i pletene od različitih materijala.

“RecyclArt“

Autor je Žaklina Zdravković koja izlaže drvene kutije u dekupazu raznih velicina, ogrlice od raznih materijala, prstenje od raznih materijala (plastike, stakla, mase za oblikovanje), podesive narukvice i minđuše od raznih materijala, priveske, nakit od poludragog kamenja, drvca od crvenog korala(popravljaju raspolozenje, otklanja zabrinutost, depresiju, strah i sprecava nocne more) i drvca od tirkiza(kamen koji štiti i koristi se kao talisman).

,,Piperita nakit“

Autor je Emilija Živković i sav nakit izrađuje sama od perlica, polimerne gline i oslikava ručno. Nakit je u vintage duhu, nežnih, pastelnih boja, a ima i zabavnih motiva, poput mafina ili Miniona.

“LeŠik“

(leskovački šik)

Autor je Petra Sokolović i bavi se izradom ukrasa (prstenja) za salvete, unikatnih heklanih minđuša, šnala i gumica za kosu i rajfova. Osim minđuša predmete izrađuje od satenskih traka i ručno izrađenih cvetića i mašnica.

 “BOOM handmade“

Autor je Bojana Micić koja izlaže ručno pravljeni, unikatni nakit baziran na reciklaži pre svega. Od materijala korišćeno je više vrsta žica, plastike, papira i drveta.

“ForestFairy nakit-bedževi“

Autor je Jelena Jovanović koja se bavi izradom bedževa i nakita.

“Nakit Manja“

Autori su Milena Pešić i Ana Pešić Kešelj koje se bave izradom ručno rađenog unikatnog nakiita od das mase, kao i nakita od poludragog kamenja i kristala.

„Jellyfish Art“

Autori su Snežana Jovančić i Miljana Jovančić koje izrađuju torbice od novembra 2012.godine. Imaju više modela u ponudi. Torbice su izradjene su od klasične i prevrnute eko kože. 

“Lili nakit“

Autor je Lidija Milosavljević koja izlaže lančiće napravljene od gline i narukvice izrađene od konca.

„Jablaničke Niti“

Udruženje je formirano prošle godine u julu i bavi se prvenstveno tkanjem, ali i drugim rukotvorinama. Izrađuju šaleve, torbice, krparice, torbice za tablet i ogrilice……

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Prvi Leskovački bazar lepih rukotvorina

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2014

Prvi Leskovački bazar lepih rukotvorina biće održan u nedelju, 2. februara u kafiću „Apolo“ sa početkom u 16h. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.