Proizvodima od kafenog papira do pobede u regionu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodima od "kafenog papira" do pobede u regionu

Učenička kompanija "Vector studio" Ekonomske škole u Nišu drugi put zaredom pobedila je na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije, ove godine u konkurenciji sa 30 timova iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Pirota, Kuršumlije i Aleksinca.

Ovi srednjoškolci se bave dizajnom, proizvodnjom i prodajom proizvoda štampanih na njihovom sopstvenom izumu - „kafenom papiru” koji izrađuju specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tehnikom.

Tajna našeg uspeha je što smo jedinstveni kao tim, a ima nas ukupno devetoro. Od prošle godine kada smo takođe bili regionalni pobednici uveli smo mnogo inovacija, a prodaja ide dobro. Ovo takmičenje nas je pokrenulo i sada poslujemo kao prava kompanija - rekla je je Kristina Petrović iz kompanije „Vector Studio”.

Program traje preko cele školske godine, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja.

Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine uče o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja.

Na nacionalno finale koje će biti održano u Beogradu plasiralo se 5 najboljih kompanija. Među njima je, kao drugoplasirana "Green Grafitti" učenika niške Gimnazije "Bora Stanković". Oni su predstavili inovativni proizvod - ekološke sprejeve za grafite napravljene od mahovine.

Zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna sajma, u jugozapadnoj Srbiji, Vojvodini i Beogradu, učenici koji vode ove kompanije boriće se za titulu nacionalnog pobednika koji će u juču zemlju predstavljati na evropskom takmičenju u Berlinu.

Prošle godine je u Beogradu pobedila kompanija "Bookz Matter" niške Gimnazije "Svetozar Marković", koja je na regionalnom takmičenju zauzela 2. mesto. Srbiju je predstavljala na evropskom takmičenju u Estoniji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prvo mesto za "Vector Studio"

Izvor: NisCafe.com, 13.Mar.2015, 12:17

Učenička kompanija „Vector Studio” iz Ekonomske škole u Nišu po oceni stručnog žirija osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije održanom u Nišu u sredu. Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave dizajnom, proizvodnjom i prodajom...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.