Privatno obezbedjenje u Leskovcu pod nadzorom MUP-a

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatno obezbedjenje u Leskovcu pod nadzorom MUP-a

LESKOVAC

Nedavno usvojen Zakon o privatnom obezbedjenju uveo je proces licenciranja firmi koje se bave sektorom bezbednosti.

U primeni ovog zakona najveća saradnja biće ostvarena sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, gde će biti neophodno da lokalne policijske uprave usko saradjuju sa pripadnicima i članovima Sekcije za privatno obezbedjenje.

Prva konstitutivna sednica Sekcije održana je danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

“Sa našim kolegama iz Privredne komore Srbije formiraćemo Sekciju za privatno obezbedjenje i izabraćemo organe i tela koji će na neki način rešiti organizaciju u firmama koje se bave privatnim obezbedjenjem na jugu Srbije, a znamo da ih je sve više i više i da privatna obezbedjenja polako preuzimaju funkcije bivših obezbedjenja koja nisu bila licencirana”, rekao je predsednik leskovačke Regionalne privredne komore, Goran Jović.

Zamenik sekretara Udruženja za privatno obezbedjenje i osnovne uslužne delatnosti, Djordje Vučinić, kaže da je Udruženje shvatilo da je Sekcija najbolji vid organizovanja sektora bezbednosti.

“Potrebno je da organizujemo firme koje se bave privatnim obezbedjenjem u cilju njihovog unapredjenja rada i, pre svega, podizanja opšte bezbednosti i sigurnosti. Zakon o privatnom obezbedjenju je uveo legalne tokove odnosno licenciranje, tako da svaki gradjanin može da zna da onaj ko obavlja ove poslove je prošao odredjene provere i ima stručno znanje i da su firme koje se time bave pod nadzorom Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Vučinić, dodavši da je glavni zadatak Sekcije da olakša privrednicima, koji se bave privatnim obezbedjenjem, poslovanje i da omogući Ministarstvu lakši i efikasniji nadzor.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.