Prijavljeno vršnjačko seksualno uznemiranja

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljeno vršnjačko seksualno uznemiranja

LESKOVAC – Direktor jedne leskovačke škole prijavio je juče dežurnom školskom policajcu seksualno uznemiravanje učenika šestog razreda od strane druga iz odeljenja.

Direktor je to učinio pošto su novinari reagovali na anonimne dojave da je jedan, od ranije problematičan učenik, navodno, spermom po licu izmazao svog slabijeg druga.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Incident se dogodio u četvrtak posle podne na školskom odmoru. Direktor je najpre rekao Jugmedii da je bilo reči o običnoj svađi, u kojoj je deblji kraj izvukao slabiji dečak, a kome je lično brisao suze, te da na njegovom licu nije video nikave mrlje.

Posle razgovora sa roditeljima i decom, direktor nije više hteo da daje izjave, rekavši da je situacija složena.

U toj školi prstom upiru na dečaka koji boluje od ADHD sindorma, izraženog kroz hiperaktivnost. U školi je ispričano Jugmedii da se sa dečakom radi godinama, uz pomoć brižnih roditelja.

Pedagog u toj školi kazao je da hiperaktivno dete u poslednje vreme ima česte sukobe sa dečakom za koga se tvrdi da je bio žrtva.

Otac navodno izmazanog dečaka rekao je da šokiran vešću koja mu je saopštena iz škole i da takvu priču nije čuo iz usta svog sina.

„Situacija je napeta i dramatična. Imam obećanje direktora i profesora da se nešto slično nikada neće desiti. Ovo se mora prevazići radi budućnosti dece“, kazao je ovaj roditelj.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.