Izvor: JUGpress.com, 10.Avg.2023, 08:22

Preko Crvenog krsta 25-oro dece na letovanju u Baošićima

LESKOVAC

Crveni krst Leskovac , uz podršku Grada Leskovca i Crvenog krsta Srbije nakon 10 godina ponovo organizovano šalje osnovnoškolsku decu (7-14 godina starosti) iz socijalno ugroženih porodica i iz porodica sa samohranim roditeljem, a koja su ostvarila dobre rezultate u školovanju, na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima (Crna Gora). kako javljaju iz ove humanitarne organizacije, iz Leskovca >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << će ove godine na odmor u Baošićima o trošku Crvenog krsta otići 25-oro dece koje će, sem oporavka u odmaralištu, biti i učesnici Letnje škole podmlatka Crvenog krsta Srbije u Baošićima. Biće organizovane i druge aktivnosti koje će voditi ekukovani mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i Subotica, a sa decom će 24 časa u objektu boraviti i lekar pedijatar, kao i vaspitač, učitelj Perica Petrović, član UO Crvenog krsta Leskovac i višegodišnji vaspitač u Kopašnici. Put, smeštaj, ishrana i kompletan boravak sa aktivnostima je potpuno besplatan, a sredstva za oporavak dece obezbedio je Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Najavljeno je da će biti pokriveni i refundirani i troškovi nabavke putnih isprava (pasoša) za ovu decu. Akcija je organizovana uz pomoć Aktiva direktora osnovnih škola, a predsednik Aktiva, kao i svi direktori osnovnih škola sa područja Grada Leskovca, su u vreme sopstvenog godišnjeg odmora uspeli da sa svojim kolegama iz škola izvrše odabir dece koja se upućuju u odmaralište, poručuju dalje iz Crvenog krsta Leskovac, te napominju da su ova akciju pomogli i Republički fond za zdravstveno osiguranje – Filijala Leskovac koja je po ubrzanoj proceduri uspela da deci obezbedi besplatno putno zdravstveno osiguranje za boravk u Crnoj Gori, kao i MUP RS, PU Leskovac u procesu izdavanja pasoša u veoma kratkom roku.

Pored dece iz Leskovca u Baošićima će o trošku Ministarstva boraviti i deca iz Prokuplja, Boljevca, Šapca, kao i deca iz Rume koja se komercijalno upućuju u odmaralište. Deca će u Baošićima boraviti od 11. do 21. avgusta. Grad Leskovac je za ovu decu obezbedio i prigodni poklon koji će deci biti uručen pre polaska.(kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Dvadeset petoro osnovaca otišlo u Baošiće o trošku Crvenog krsta

Izvor: JUGpress.com, 11.Avg.2023, 07:55

LESKOVAC Crveni krst Leskovac uz podršku Grada Leskovca i Crvenog krsta Srbije nakon 10 godina ponovo organizovano šalje osnovnoškolsku decu (7-14 godina starosti) iz socijalno ugroženih porodica i iz porodica sa samohranim roditeljem, a koja..

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.